Rize’nin Fındıklı ilçesinde HDP’nin seçim irtibat bürosuna önceki gece 03:00 sularında molotof atıldı. Camı kıran saldırganlar içeriye yanıcı maddeler atınca irtibat bürosunun bulunduğu binanın sakinleri yangına kendi imkanlarıyla müdahale ederek yangını söndürdü. Yangının binayı sarmadan söndürülmesi büyük şans olarak nitelendirildi.

 

HDP KARADENİZ’DE ZORLANIYOR

 

Bir araya gelen ESP, EMEP, ÖDP ve HDP’liler ortak açıklama yaptı. HDP, PM üyesi ve Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Hüseyin Taka saldırıyı kınanayarak,“Çok sayıda insanın yanması pahasına seçim bürosu kundaklanmıştır. Bu saldırıyı kınıyoruz.Saldırı sadece HDP’ye değil tüm demokratik güçlere yönelik yapılmıştır.” dedi.

 

Rize'nin Fındıklı ilçesinde HDP'nin seçim irtibat bürosuna saldırı düzenlendi. Gece saat 03.00 sularında seçim bürosunun camını kıran saldırganlar içeriye yanıcı madde atarak yaktı. Büroda çıkan yangını fark eden bina sakinleri yangına kendi imkânları ile müdahalede bulunarak söndürdü. Çıkan yangında büroda maddi hasar meydana geldi. Seçim irtibat bürosuna saldırıyla ilgili HDP Rize Milletvekili Adayı Necmettin Durmuş, saldırıların planlı bir şekilde yapıldığına dikkat çekerek, bu yapılan provokasyon girişimlerinin Karadeniz’de sökmeyeceğinin altını çizdi. Saldırıya dair bilgi veren HDP Rize Milletvekili Adayı Turgay Köse, "Gece saat 04.00 dolayında Fındıklı Emniyeti Müdürlüğü telefonla aranarak seçim bürosunda yangın çıktığı haberi verildi ve seçim bürosuna gelmem istendi. Olay yerine geldiğimde yangın söndürülmüş, olay yeri inceleme ekipleri inceleme yapıyordu." dedi. Köse, saldırının başta Ankara ve Serik olmak üzere birçok yerde gerçekleşen saldırılardan bağımsız olmadığını belirterek: “Başbakan, Cumhurbaşkanı konuştukça seçim bürolarımız saldırıya uğramaktadır. Dört gün önce yine seçim bürosunun giriş kapısına tehdit içerikli mektup bırakılmış, dışarıya astığımız parti bayrakları ise indirilmişti. Konuyla ilgili her türlü başvuru yapılmasına ve bizzat ilçe kaymakamıyla görüşmemize rağmen yetersiz tedbirlerden dolayı bu olay gerçekleşmiştir. Yapılan saldırı kesinlikle münferit bir olay değil, tasarlanarak gerçekleşmiştir.” dedi.

 

HDP SEÇİM BÜROSUNA YAPILAN SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

 

HDP seçim bürosuna gece saatlerinde yapılan saldırı protesto edildi. Seçim bürosunu yakma girişimiyle ilgili Fındıklı Demokrasi Güçleri bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Eyleme ESP, EMEP, ÖDP, Halkevleri HDP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Taka ve HDP Artvin milletvekili adayları da destek verdi. 200 kişinin katıldığı eylemde basın açıklamasını HDP İlçe Seçim Koordinasyonu üyesi Hasan Zorlucan yaptı. Zorlucan, "Yapılan saldırı sadece Halkların Demokratik Partisi'ne değil, ilçemizdeki demokrasi, özgürlük ve barış güçlerine de yapılmıştır." dedi. Zorlucan, çayına, fındığına, deresine sahip çıkan Fındıklı halkı olarak dün olduğu gibi bugün de, yarın da haklarımız ve özgürlüğümüz için omuz omuza mücadele edeceklerini belirtti. HDP PM üyesi Hüseyin Taka ise “Onlarca insanın yanması pahasına seçim büromuz yakılmak istenmiştir. Bu saldırıyı kınıyoruz.” Dedi. Taka, saldırının sadece HDP’ye değil tüm demokratik güçlere yönelik olduğunu belirtti. Eylem "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla sona erdi.