Rize´nin Çamlıhemşin ilçesi Yazlık köyünün muhtarlığını yapan Rize´nin tek kadın muhtarı Yüksel Tüylüoğlu, muhtarlık yapmanın kendisini zaman zaman zorlandığını belirtiyor. 
    
Bu yıl 29 Martta yapılan yerel seçimlerde Rize´nin Çamlıhemşin ilçesi Yazlık köyünde muhtarlık için Yüksel Tüylüoğlu tek aday olarak katıldı. Tüylüoğlu, oy kullanan 15 seçmenin tamamının oyunu alarak muhtarlığa seçildi. 
    
Yüksel Tüylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir önceki dönem köyde aza olarak görev yaptığını belirterek, ´´Son yerel seçimler öncesinde muhtarlığa kimse aday olmadı. Köylüler de bana aday olmamı önerdi. Başka aday olmadığından kabul ettim´´ dedi. 
    
Oy kullananların tamamının oyunu alarak muhtarlığa seçildiğini ifade eden Tüylüoğlu, ´´Ailemde de daha önce dedem ve amcam köyde muhtarlık yapmıştı. Yani bir anlamda muhtarlık aile geleneğimiz oldu ama ailemden veya köyümüzde daha önce muhtarlık yapan kadın yoktu. Ben ilk oldum. Şu anda Rize´de de tek kadın muhtar olarak görev yapıyorum´´ diye konuştu. 
    
Tüylüoğlu, görevini yürütürken köy halkından büyük destek aldığını belirterek, şunları söyledi:
     ´´Ancak tabii ki bir kadın olarak köyde muhtarlık yapmak zor. Köyümde hayvancılık yapıyorum. Hem bu işleri yapmak hem de muhtarlık yapmaya çalışmak beni zorluyor. Köyümüzden ilçe merkezine her zaman ulaşım olmuyor. Bu nedenle köyümüzden toplantılar için ilçe merkezine gitmekte bazen zorlanıyorum. Resmi yazışmalarda da zorluk çekiyorum ama elimden geldiğince köyüme hizmet etmeye çalışıyorum.´´ 
    
Köylerinde yaz aylarında yaklaşık 60 kişi yaşadığını, kış aylarında ise köy yolunun kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı hiç kimse kalmadığını ifade eden Tüylüoğlu, ´´İlçe merkezine 40 kilometre uzaklığındaki köy yolumuz kış aylarında kar nedeniyle çığ düştüğünden dolayı açılamıyor. Bu nedenle kış mevsiminde köyde kalmak mümkün olmuyor´´ dedi.