AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Tarım İl Müdürlüğünün Muradiye beldesinde düzenlemiş olduğu “Köy Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında tavuk ve kümes dağıtım programına katıldı.

 

Karal, buradaki konuşmasında hükümetin başlatmış olduğu tarımsal  destekleme konusunda Rize’nin son  yıllarda ciddi bir mesafe aldığını belirterek, “Tarım il müdürlüğümüz öncülüğün Rize’mizin farklı bölgelerinde bu zamana kadar çok ciddi yatırımlar yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Bugünde burada özellikle kümes hayvancılığı konusunda devletimizin hibe programı kapsamında sizlere takdim edeceğimiz hem kümes hem de tavukların dağıtımı için burada bulunuyoruz. Son dört yıl içerisinde Rize’mizde yaklaşık 43 milyonluk hibe yardımı yapmışız. Destekleme ve kredi yardımları hariç. Tarım müdürlüğümüzün ortaya koymuş olduğu bu projelerle hayvansal, bitkisel ve su ürünleri noktasında Rizeli hemşerilerimize dağıtığımız hibe tutarı 43 milyonu buluyor. “ dedi

 

Karla ayrıca Salarha tünelinde de en kısa süre içerinde ihaleye çıkmasını beklediklerini ifade ederek, “Bu hafta toplantısını yaptığımız ve projesini tamamladığımız en kısa süre içerisinde ihalesine çıkmayı hedeflediğimiz Salarha tüneli projemiz var.  Salarha tüneli projemiz bölgemiz için çok önemlidir. Rize’mizi iki kısma ayırıyoruz. Kuzey Rize ve güney Rize olacak. Rize artık büyümez hale geldi. Rize’mizin tıkanan bu  yapısını arka tarafa açmaktan  başka çaremiz yok. Rize’yi arka tarafa taşıyacak  yol salarha tünelidir. Bu tünelimiz 2 bin 700 km gidiş, 2 bin 700 km geliş olmak üzere çift tünel olarak projelendirildi. Giriş noktası dalyan, çıkış noktası ise dört yol bölgesidir. Proje tamamlandı ve ihale yapım aşmasına getirildi.  Rize’nin üç milletvekiliyle dün ulaştırma bakanlığında yaptığımızda toplantıda bu konuyu karara bağladık. Şuanda ihale çalışmalarını fiilen başlattık. En kısa süre içerisinde de salarha tünelinin ihale tarihini sizlere açıklayacağız.