Yeni Bakanlar Kurulu listesinin Başbakan Davutoğlu tarafından Cumhurbaşkanına sunulacağı bugün kulisler yine hareketlendi. HaberTürk gazetesinin haberine göre Yeni kabinede deneyimli isimlerle, genç isimler harmanlanacak. Rekor kıran vekiller ise bir adım önde olacak.

64. hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkarak kabine listesini Erdoğan'a sunması, akşam saatlerinde ise yeni kabine listesinin açıklanması bekleniyor.
AK Parti kulislerine göre, yeni kabinede, kendini kanıtlamış deneyimli isimlerle, başarılı ve genç isimler harmanlanacak.

REKOR KIRAN VEKİLLER BİR ADIM ÖNDE

1 Kasım'da rekor oy oranına ulaşan illerin milletvekillerinin de, bakanlık konusunda bir adım önde oldukları dile getiriliyor. Eğer bu kriter göz önüne alınırsa 4 seçimdir açık ara AK Parti'ye destek veren Rize'den bir milletvekilinin bakanlar kurulunda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Hasan Karal'ın mı, Hikmet Ayarın mı yoksa sporcu geçmişiyle öne çıkan Osman Aşkın Bak'ın mı bu görevi alacağı da ayrı bir merak konusu Rize'de.

YENİ KRİTER

AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında hükümet kurulma süreçlerinde bir teamül oluştuğunu vurgulayan kaynaklar, bu teamüllerin yine işletileceğini, bölge ve il dengesi kriterinin de mutlaka göz önünde bulundurulacağını söylüyor.

O İLLERDE 1'DEN FAZLA BAKAN OLABİLİR!

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlerin 'tek bakan' kriterinden istisna tutulacağını belirten kaynaklar, 11'in üzerinde milletvekili çıkarılan illerden 1'den fazla bakan olabileceğini ifade ediyor.

YÖNETİM YENİDEN BELİRLENECEK

Kabinenin şekillenmesinden sonra AK Parti yönetimi de yeniden belirlenecek, parti yönetiminden bakanlıklara kaydırılan isimlerin yerlerine atama yapılacak. Meclis komisyon başkanlıkları içinse, 4 ve üzerinde milletvekili çıkarılan illerden isimler belirlenmesi bekleniyor.

KAPSAMLI GÖRÜŞME YAPACAKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun salı gününden bu yana yoğun programları nedeniyle, kabine üzerinde ikili istişareye pek fazla zaman bulamadıkları, o nedenle bugünkü görüşmenin kapsamlı ve detaylı olacağı vurgulanıyor.