Elazığ’da 1. Amatör Kümede mücadele eden Elaziz Beledeyispor ile Kovancılarspor arasında oynanan ve gergin geçen Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselme maçının sonunda kavga çıktı.
Bugün saat 14.00’da Elazığ Yolspor Tesisleri’nde Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselme maçında Elaziz Belediyespor ile Kovancılarspor karşılaştı. Her iki takımın 90 dakika süren mücadelesi gergin geçerken, zaman zaman hakemle futbolcular arasında da sert tartışmalar yaşandı. Kovancılarspor taraftarlarının olduğu yerde ise bir taraftar, diğer taraftarlar tarafından darp edildi. Taraftar kendisini sahanın içerisine atarak, diğer taraftarlardan kurtuldu.
90 dakikası 2-2 biten ve uzatmalara giden karşılaşmada sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. 2 kırmızı, 4 sarı kartın gösterildiği karşılaşmada Elaziz Belediyespor penaltılarda Kovancılar’ı 5-4 mağlup ederek Bölgesel Amatör Lige yükselmeye hak kazandı.
Elaziz Belediyespor takımı futbolcuları Bölgesel Amatör Lige çıkma sevincini yaşarken, Kovancılarspor takımının taraftarlarından bazılarının sahaya inerek futbolculara saldırmasıyla kavga çıktı. Her iki takım futbolcularının da karıştığı kavgaya polis müdahale etti.
Polisin müdahalesi ve kulüp yöneticilerinin araya girmesi kavga sona erdi.