Merve KIZILKAYA/MUDANYA,(Bursa),()

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Mudanya İlçe Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla ilçe Stadyumu’nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atletizm ve Kros müsabakaları gerçekleştirildi. Kıran kırana geçen koşu ve bayrak yarışlarında öğrenciler ter döktü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Spor Şenlikleri kapsamında, Mudanya İlçe Spor Müdürlüğü’nün destek ve katkılarıyla, Mudanya İlçe Stadyumu kapılarını atlet ve krosçulara açtı. Mudanya’nın çeşitli ilk ve ortaokulları ve köy okullarından gelen öğrenciler atletizm ve kros yarışları kapsamında kıran kırana yarışlara imza attı. Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler 50 metre ferdi koşu ve 50x4 bayrak yarışı yaptı.
‘ÖNEMLİ OLAN ÇOCUKLAIRN SPOR YAPARAK EĞLENMESİ’
Organizasyon sorumlusu Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Öznur Bayrak, kros yarışları hakkında yaptığı açıklamada, “Atatürk Ortaokulu tarafından organize edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atletizm – Kros Müsabakaları için toplandık. Küçük Kızlar- Küçük Erkekler bugün yarış yaptılar. Yarın ise Yıldız Kızlar – Yıldız Erkekler yarışacaklar. Küçükler bugün 50 metre ferdi ve 4x50 bayrak yarışı yaptılar. Yarın ise Yıldız Kızlar ve Erkeklerde 60 metre ferdi, x60 metre de bayrak yarışı yapacaklar.  Dereceye girenlere bayram günü madalyaları takdim edilecek. Bu yarışlar şenlik kapsamında olduğu için önemli olan çocukların spor yaparak eğlenmesi. Organizasyonun amacı çocukların spor yaparak eğlenmesi" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI