A Milli Futbol Takımı, başarılı geçen Bulgaristan maçının ardından yenilenme ve toparlanma süresini kısaltmak amacı ile Fulya’da bulunan Acıbadem Sports bünyesindeki Sporcu Sağlık Merkezi’nde özel bir rejenerasyon çalışması yaptı.
Bulgaristan karşılaşmasında sahada uzun süre kalan oyuncular Acıbadem Sports’da bulunan soğuk odaya girdiler. En gelişmiş yenilenme ve toparlanma uygulamalarından olan soğuk oda uygulamasında, sporcular özel koruyucu aparatlarla -65 ve -110 derecelik iki kabine sırayla 4’er kişilik gruplar halinde girdi.
Maçtaki yoğun fiziksel-mental yük ve zorlanmadan sonra yapılan soğuk oda uygulaması, vücudun kendisini yenileme süresini kısalttığı gibi, ağrıların giderilmesi, küçük yaralanmaların hızlı iyileşmesi ve kaliteli uyku için de imkan sağlıyor.
Kazakistan seyahati ve müsabakası öncesi kalan süreyi kaliteli değerlendirmek amacıyla teknik ekip ve sağlık heyetinin ortak kararı ile planlanan rejenerasyon çalışmasında Bulgaristan maçında kısa süre forma giyen veya hiç oynamayan oyuncular da ısınma sonrasında antrenörler Abdullah Ercan, Vedat İnceefe ve Levent Şahin denetiminde spinning çalışması ve hipoksik odada aerobik çalışma yaptılar.
Uygulamaların, hafif problemleri olan oyuncuların iyileşme sürelerinin kısaltılması konusuna da katkı sağlaması planlandı.
Soğuk odaya giren sporculardan Ozan Tufan, “İlk defa böyle bir deneyim yaşıyorum, kendimi bir maç daha yapacak kadar enerjik hissediyorum” derken; Hakan Çalhanoğlu ise, “Her ne kadar maç çok yorucu geçse de soğuk odaya girdikten sonra bütün kas ağrılarımın ve yorgunluğumun geçtiğini ve kendimi yenilenmiş hissediyorum” dedi. Mevlüt Erdinç ise formasını giydiği Saint-Etienne Futbol Takımı’nın tesislerinde de soğuk odadan olduğunu, maçlardan ve antrenmanlardan sonra düzenli olarak soğuk odadan yararlanıldığı ve takımda sakatlık problemlerinin çok yaşanmamasının sebeplerinden bir tanesinin de bu olduğunu söyledi.
Oyuncular çalışmalarını tamamladıktan sonra Acıbadem Sports içindeki restoran bölümünde Milli Takım Aşçısı Ebru Omurcalı’nın hazırladığı yenilenme ve toparlanmayı destekleyici yiyecekleri yedikten sonra TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ne döndü.