Euro 2016 Elemeleri A Grubu’nda Cumartesi günü Hollanda ile karşılaşacak A Milliler’in puan dışında başka bir seçeneği yok. Amsterdam’dan puansız dönülmesi durumunda ise 2018’e kadar havlu atmış olacağız.
Cumartesi günü Türk Futbol Tarihi’nin en kritik maçlarından biri oynanacak. Euro 2016 Elemeleri A Grubu’nda 6 puana sahip olan Hollanda’ya Amsterdam Arena’da A Milliler konuk olacak. Bu karşılaşmanın Türkiye adına hikayesi ise, “Ya tamam ya devam” niteliği taşıyor.
TEK SEÇENEK 3 PUAN
Euro 2016 Elemeleri A Grubu’nda oynanan 4 maçta sadece 4 puan toplayan ay-yıldızlılar, sergilediği kötü performansla grupta 4. sırada yer alıyor. Özellikle gruptan çıkma adına rakip olarak görülen Çek Cumhuriyeti ve İzlanda’ya mağlup olan Terim ve öğrencileri, Cumartesi günü gruptan çıkma adına bir diğer rakibi Hollanda’yı Amsterdam’da mutlak mağlup etmek zorunda. Eğer Amsterdam Arena’da 3 puanın dışında ikinci bir seçenekle biterse bu müsabaka, Türkiye’nin Euro 2016 umutları da tamamen tükenecek.
SAVUNMA KRİZİ
Türkiye’nin Euro 2016 Elemeleri A Grubu’nda bu zaman kadar oynadığı 4 karşılaşmada da savunmada yaşanan bariz sıkıntı göze çarpıyor. Bu 4 karşılaşmanın hepsinde gol yiyen ay-yıldızlılar, toplamda ise kalesinde 7 gol gördü. İzlanda’dan 3, Çek Cumhuriyeti’nden 2, Kazakistan ve Letonya’dan da birer golü kalesinde gören Terim ve öğrencilerinin Hollanda maçında kalesini nasıl savunacağı ise merak konusu. İzlanda maçında savunmada Ersan - Mehmet Topal - Ömer Toprak üçlüsünü oynatan Terim, bu maçta 3-5-2 taktiğiyle sahadaki yerini almış ve büyük bir hüsrana uğramıştı. Çeklere karşı ise Gökhan - Mehmet Topal - Semih Kaya - Caner dörtlüsüyle mücadele eden Terim ve öğrencileri bu mücadelede de öne geçmesine rağmen 2-1’lik mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Euro 2016 Elemeleri A Grubu 3. maçında kritik bir öneme sahip Letonya karşılaşmasında ise A Milliler, savunmada yine aynı dörtlüyle mücadele verdi ve 1 puanla sahadan ayrıldı. Artık gruptan çıkma adına Kazakistan’dan mutlak 3 puan almak zorunda olan milli takım bu maça Ozan Tufan - Semih Kaya - Serdar Aziz - Caner dörtlü savunmasıyla iyi bir oyun ortaya koyarak 3 puana uzanmıştı.
Euro 2016 Elemeleri A Grubu’nda oynadığı 4 maçta da farklı sistemler ve isimler deneyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Cumartesi günü Hollanda’ya karşı savunmada oynatacağı futbolcularda yavaş yavaş şekillenmiş durumda. Caner Erkin’in sol bekteki yeri garanti olarak gözükürken, özellikle sağ kanatta görev alan Gökhan Gönül’ün sakatlığının geçmesi o bölgedeki ikilemi bir nevi çözdü. Terim’in defans kurgusundaki tek sıkıntısı ise tandem. Defans ikilisinde henüz kimi oynatacağını belirleyemeyen deneyimli çalıştırıcı yarın yapılacak son antrenman sonrası bu bölgeyi de netleştirecek.