İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçına ilişkin yaptığı açıklamada, “Oyuncu dakikayı ve skoru görüp bu maç bitti demeyecek. Tamamen bitene kadar oyun disipline sadık olacak" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile karşılaşan İstanbul Başakşehir, sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ”Oyunun ilk 22 dakikası tamamen bizim kontrolümüzdeydi ve istediğimiz gibi hücum organizasyonlarını gerçekleştirdik. Bu dakikadan sonra basit bir top kaybından Fenerbahçe etkili olmaya başladı. Devre arası soyunma odasında ‘İyi oynuyoruz ama top rakibe geçtiği zaman takım savunmasını doğru yapmamız gerekiyor’ dedik. Oyuncu dakikayı ve skoru görüp bu maç bitti demeyecek. Tamamen bitene kadar oyun disipline sadık olacak” dedi.
“LİGİ 4. SIRADA BİTİRMEK İSTİYORUZ”
Son dakikaların aksiyon filmi gibi geçtiğini ifade eden Avcı, “Kazanıp 4. bitirmeyi garantilemek istiyorduk. 33 hafta çok istikrarlıydık. Son maçı da kazandığımız takdirde ligi 4. bitireceğiz. Bu kadar emek verdiğimiz ligi 4. bitirmek istiyoruz” diye konuştu.
Rakiple ve hakemle ilgili bir problemlerinin olmadığını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Dakika 80’den sonra maçın 2-2 ye gelmesiyle oyuncularımın aralarında gerginlik. Bu duruma normal enerjiye çevirdik. Önümüzdeki son haftayı da galip bitirip, ligi istediğimiz yerde noktalamak istiyoruz” dedi.
“KENDİ DURUMUMUZLA İLGİLENİYORUZ”
Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesine ilişkin sorulan bir soruya ise Avcı, “Biz kendi durumumuzla ilgileniyoruz, hayırlı olsun. Emeği geçen herkes karşılığını almak istiyor. Mersin maçında da hedefimiz kazanmak. İyi bir takımla oynayacağız. Onlarda beklentilerin üzerinde oynayan bir takım. Ligi 4. sırada bitireceğimize inanıyorum” diye konuştu.