PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’da yönetim, bazı medya organlarında çıkan transfer yasağı ve 3 puan silme cezası haberlerini manipülasyon olarak nitelendirerek, “Adana Demirspor’un puan silme cezasına sebebiyet verecek tek bir FIFA veya UEFA dosyası bulunmuyor” ifadelerini kullandı.
Dün bazı yayın organlarında çıkan transfer yasağı ve 3 puan silme cezası haberinin üzerine harekete geçen Adana Demirspor yönetimi, bu haberin sebebinin dün gerçekleştirilen Adana Demirspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında ortaya çıktığını kaydetti.
Adana Demirspor yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Bir takım ayak oyunları ve gazete haberleri ile algı operasyonları yaparak saha sonuçlarını, tribünleri ve spor kamuoyunu manipüle etmek, spor tarihimizde bazılarınca övgüyle karşılanan bir olay olarak yerine almakta ise de Adana Demirspor camiası bu olguların her daim karşısında olmaya devam edecektir”
"CEHALETLERİNİN VE BİLGİSİZLİKLERİNİN HAT SAFHADA OLDUĞU AŞİKAR"
Haberi yapanlara yönelik sert ithamlarda bulunulan açıklamada, “Gerçek dışı haber yapan gazeteci ve/veya medya mensubu olarak kendilerini tanıtan ancak ne ülkede ne de Adana’da itibarı olmayan şahıs ve kurumların kronik alışkanlıkları olan ‘meyve veren ağacı’ taşlama zihniyeti ile hareket edeceklerine dünyadaki bütün futbol kulüpleri ile ilgili bilgi alma ve karar vermeye yetkili kurum olan FIFA ile temas kurabilirlerdi. Cehaletlerinin ve bilgisizliklerinin hat safhada olduğu aşikar olan ve emir komuta zincirinde hareket ettikleri için iletişim adreslerini bulamayacaklarından aşağıdaki iletişim bilgileriyle gerçek dışı haber yapan bazı medya çalışanları veya ilgili hukukçuları Adana Demirspor’un devam eden veya ceza almasına sebebiyet verecek herhangi bir dosyasının olup olmadığını rahatlıkla sorulabileceği gibi sporun kültürünün olmazsa olmazı olan edep, ahlak gibi erdemler kalmış ise camiamızdan ve şehrimizden özür dileyecekleri aşikardır” ifadeleri kullanıldı ve FIFA’nın iletişim bilgileri verildi.
"YUMRUĞUMUZUN HAKSIZLIKLARIN BAŞINA İNECEĞİNDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"
Adana Demirspor Kulübü’nün puan silme cezasına sebebiyet verebilecek FIFA veya UEFA dosyası bulunmadığının altı çizilen açıklamanın devamında, “Dün akşamki maç özelinde de görüldüğü üzere rant ve kirli oyun peşinde koşmayı düstur edinmiş kişiler; Adana Demirspor camiasını süper lig yolunun dışında tutmayı hedeflemektedirler. Dün medya ile başlayan operasyon akşam futbol müsabakası ile devam etmiştir. Bugün ve yarın oynanacak müsabakalarda bu oyunun devam edip etmeyeceği hep birlikte dikkatle izlenecektir. Dün tüm camiamız adına masaya yumruğunu vuran ve başarılarımızın mimarı değerli hocamız sayın Ünal Karaman gibi yumruğumuzun haksızlıkların ve haksızların başına ineceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Burada güzide kulüplerimizi töhmet altında bırakmadan, alınlarının teriyle aldıkları puanlara saygısızlık etmeden, ebedi dost ezeli rakip takımlarımızın ve kulübümüzün maçlarını yukarıda bahsettiğimiz çerçevede gerek 6222 sayılı yasa ve Türk Ceza Kanunu, gerekse TFF ve FIFA talimatları çerçevesinde Cumhuriyet savcıları ve TFF gözlemci ve yetkililerince hassasiyetle takip edilmesini buradan da bir kez daha duyuruyoruz” ifadeleri yer aldı.