Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, () -

SALON: Veysel Eroğlu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Halit Can Cihan, Özge Şentürk
AFYON BELEDİYESPOR: Altan Erol (10), Serkan Menteşe (8), Earl Calloway (3), Robert Carter (16), Edgaras Zelionis (11), Çağan Aydın, Oğulcan Baykan (2), İsmail Kerem Gülmez, Talat Altunbey (2), Dorukhan Engindeniz (7), Randy Culpper (10), Cevher Özer (3)
FENERBAHÇE BEKO: Ahmet Düvercioğlu (12), Melih Mahmutoğlu (8), Sinan Güler (25), Nicola Melli, Marko Guduric (16), Obrien Green (5), Efe Engin Tırpancı (2), Barış Hersek, Nikola Kalinic (2), Kostas Sloukas (5), Egehan Arna (9), Ali Muhammet (12)
1'İNCİ PERİYOT: 16- 18
DEVRE: 27- 46
3'ÜNCÜ PERİYOT: 50- 68

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Afyon Belediyespor'u 96- 72 mağlup etti. Karşılaşma öncesi hayatını kaybeden Fenerbahçe'nin eski futbolcusu 'Sinyor Bartu' lakaplı Can Bartu için saygı duruşunda bulunuldu.
Mücadeleye Carter'in basketiyle Afyon Belediyespor başladı. Fenerbahçe Beko ise Guduric'in 3 sayılık basketiyle ilk sayısını üretti. Carter ve Serkan ile sayılar bulan Afyon Belediye 7-5'lik skor yakaladı ve Fenerbahçe molası geldi. Mola dönüşünde Guduric ve Sinan ile sayılar üreten Fenerbahçe karşısında Afyon Belediyespor Serkan ve Cevher ile sayılar bularak farkın açılmasını engelledi ancak periyodun son hücumunda Ali Muhammet dip çizgiden bulduğu 3 sayılık basketle periyodu Fenerbahçe Beko'nun 18-16 üstünlükle kapatmasını sağlayan isim oldu. İlk periyotta iki takımın da agresif savunması dikkati çekti.
Mücadelenin ikinci periyodunda ilk 1.5 dakikalık dilimde iki takım da sayı üretemedi. Maça iyi başlayan Marko Guduric devreye girerek attığı 3 sayılık basketle farkı 5 sayıya çıkarttı. Guduric, Ali Muhammet, Melih ve Green'in basketleriyle farkı açan Fenerbahçe Beko ikinci periyodun tamamlanmasına 4 dakika 42 saniye kala durumu 31- 20 yaptı. Oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Fenerbahçe Beko, Melih ve Ali Muhammet ikilisiyle bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı açmayı başardı ve skor 43- 20'e geldi. Son bölümde Sinan ve Carter'in karşılıklı bulduğu sayılarla devreyi konuk ekip Fenerbahçe Beko 19 sayı farkla 46-27 önde tamamladı.
Mücadelenin üçüncü periyoduna Calloway'ın 3 sayılık basketi ile Afyon Belediyespor başladı. Periyoda iyi başlayan Sinan Güler üst üste bulduğu sayılarla takımının sayı yükünü bu periyotta çekerken Culpepper ve Carter ile Afyon Belediyespor farkın açılmasını engelledi. Periyodun son bölümlerinde Zelionis'in basketleriyle Afyon Belediyespor farkı 16 sayıya kadar indirse de maçın yıldızlarından Marco Guduric'in sayısıyla periyodu Fenerbahçe Beko 68-50 önde tamamladı.
Final periyodunun ilk hücumunda Ahmet Düverioğlu'nun 2 sayılık basket ve serbest atıştan bulduğu sayılarla etkili başlayan Fenerbahçe Beko, Guduric ve Egehan Arna  ile vites yükseltti. Bu bölümde Serkan ve Culpepper'in 3 sayılık atışlardan bulduğu sayılarla fark 20 say oldu.  Son 3 dakikalık dilimde iki takım yerli oyuncularla sahada mücadele etti. Karşılaşmayı Fenerbahçe Beko 96- 72 kazandı.
Maçın en skorer ismi attığı 25 sayı ile Fenerbahçe Beko'dan Sinan Güler oldu. Afyon  Belediyespor'da ise Robert Carter'ın 16 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. 

(FOTOĞRAFLI)