Akhisar Belediyespor kurucusu Yılmaz Atabarut, 8 Nisan 1970 yılında kurulan ve kuruluşunun 45. yılını kutlayan Akhisar Belediyespor’un tarihini ve günümüz Türk futbolu ile ilgili düşüncelerini aktardı. Abararut, Akhisar Belediyespor’un şuanda bulunduğu noktaya hayal dahi etmediklerini bugünlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.
Akhisar’ın geçmişten buyana her zaman hem siyaset hem de spor alanında Manisa’nın gölgesinde bırakılmak istenildiğine vurgu yapan Atabarut, ancak Akhisar her zaman Manisa’nın önünde olmuş ve olmaya devam edeceğinin altını çizdi.
AKHİSARSPOR 3 TAKIMIN BİRLEŞMESİ İLE OLUŞTU
Akhisar Belediyespor’un kuruluşunu anlatan Atabarut, “Şuanda Tütün Otel’in bulunduğu yerde Belediye Gazinosu vardı, Akhisarspor’un temelleri burada atıldı. 3 kulübün birleşmesi ile Akhisarspor kuruldu, bu üç takımdaki yeşil, siyah ve sarı renklerini bir araya getirdik. Kurulduğumuz sene Manisa Amatör Ligine iştirak ettik ve o sene şampiyon olduk. Manisa’yı temsil ederek Türkiye Amatör Şampiyonasında oynadık ve ilk 16 takım arasına girdik. O sene Türkiye kupası maçı ikinci lig şampiyonu ile Amatör küme şampiyonu arasında yapılıyordu. O sene Amatör Küme Şampiyonu Denizgücü takımıydı ve Türkiye Kupasını da alan takım oldu. O sene ki Akhisarspor kadrosu bu sene Süper Lig’de oynasaydı ilk altıya gireceğine inanıyorum” dedi.
"HAYAL DAHİ EDEMEDİĞİMİZ NOKTADAYIZ"
Akhisar’ın Madeni Sanatkarlar Spor Kulübü adı altında 1920 yılında kurulduğunu belirten Atabarut, "1970 yılında Akhisarspor kurulduğunda amatör olarak faaliyetlere başlamıştık. Rüyamız üçüncü lige çıkmak ve profesyonel olmaktı. Ancak bugün baktığımızda Süper Lig’de oynuyoruz, 3 futbolcumuz milli takımda oynadı. Hocamız milli takım teknik heyetinde görev aldı. Bugün için dünya çapında futbolcular takımımızda oynuyor ve oynayabiliyor. Hocamız Roberto Carlos ise dünya futbolcusu. Şuanda hayal dahi edemediğimiz ligdeyiz. 3 senedir Süper Lig’deyiz, hocamıza inanıyorum, hocamız bu sene de Avrupa diyor ama bu sene olmazsa da seneye Avrupa. Bakın Türkiye’de en sevilen takımlardan bir tanesi olmamızın sebebi tevazu ile ciddiyetle, hak etmediğimiz için kazanmamak, gelen takıma iyi davranmak. Biz bir takımın taraftarı tribünde ıslanmasın diye kendi tribününe çağırabiliyorsak, biz bir takıma hoş geldin Karabük, hoş geldin Gaziantep diyebiliyorsak bunu artık medyanın duyurması gerekiyor” diye konuştu.
"TAKIMIMIZ MANİSA STADINA GİRMEDEN 5 DEFA ARANIYOR"
Akhisar Belediyespor’un stadın 5 kilometre uzağında yabancı bir takım gibi bekletildiğini aktaran Atabarut, sözlerini şöyle tamamladı:
"5 defa kontrolden geçiliyor, bu adamlara yazık değil mi? Biz diyoruz ki artık bu stat bir an evvel bitsin, yoksa o kötü zeminli stadın her şeyi kötü, o kadar para sarf edildi, kira ödüyoruz, ona rağmen takımın oynadığı saha çok kötü. Yöneticilerimiz birbirini yemekten bu işlerle uğraşmıyorlar, kendi parasını kullanır gibi işi ciddiyetle takip etmeyen yönetici olursa o zaman işte Türkiye bu konuda böyle olur. Önceden biz milli maç olduğunda sabahlara kadar beklerdik, şimdi ise seyirci toplamak için neredeyse üzerine para verecekler duruma geldi. Fenerbahçe otobüsüne bir saldırı oldu. Bu musibetten ders çıkarmamız gerekiyor. Yöneticiler bir araya gelir diye bekliyorum, hala birbirlerini yiyorlar. O geliyor öbürü gelmiyor, artık Türk futbolunu bu hale getirenlerin önü kesilmeli, kulüpler artık kime itimat edilecekse onu iyi seçerek iyi bir noktaya getirilmesi gerekiyor."