Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ve dünyanın en heyecan veren 10 stadyumu arasında gösterilen yeni stadyumda sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stadyumun drenaj çalışmalarının yapıldığını ve yeni statta yeni şampiyonlukların yaşanacağını söyledi.
Türkiye’de ilk kez takımının sembolüyle tasarlanan bir stadyum olan Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun çatısının, Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ formunda yapılması, yapının en dikkat çeken özelliği oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UEFA kriterlerine uygun olarak yapılan yaklaşık 45 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
"BURSAMIZ YENİ BİR ANITSAL YAPI KAZANIYOR"
Stadyumda çalışmaların son aşamada olduğunu belirten Başkan Altepe, “Bu dönemin en önemli eserlerinden olan yeni stadyum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarihinde yapılan en büyük inşaat. Yaklaşık 185 bin metrekarelik inşaat alanıyla birlikte Bursa’mız yeni bir anıtsal yapı kazanıyor” dedi.
Başkan Altepe, stadyumda yapılan çalışmaları anlatarak, “Bu dönemde bu eseri kente kazandırmak bizlere nasip oldu. Yaz aylarında stadyumun açılışının gerçekleşmesi ve yeni sezonun maçlarının yeni stadımızda oynanması için ekiplerimizle yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.
Havaların ısınmasıyla çalışma temposunun da arttığını vurgulayan Başkan Altepe, “Stadyumda çatıdan ve tribünlerden saha içine kadar tüm montajlar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir yandan tribün ve seyirci koltuklarının montajı, protokol tribünleri, localardaki montajlar hızlı bir şekilde tamamlanırken, bir yandan da sahanın çalışması başladı. Sahanın zemininde hızlı bir drenaj çalışması var. En yoğun yağışlı hava şartlarında bile maçların kaliteli şekilde oynanması hedefiyle, kaliteli bir zemin elde edilmesi için daha önce Atatürk Stadı’nda uygulanan sistem gibi güzel bir drenaj sistemi yapılıyor. Her 5 metrede açılan kanallar, hatların montajları yapıldıktan sonra kapatılıyor” diyerek drenajla birlikte giderlerin Nilüfer Çayı’na bağlandığını belirtti.
"ÇİMLER DE BU AY İÇİNDE SERİLECEK"
Drenaj kanallarının üzerinin örtüldüğünü ve daha sonra da ısıtma sistemlerinin yapılacağını belirten Başkan Altepe, “Isıtma sistemlerinin de yapılmasıyla ince toprakla birlikte çimler de bu ay içinde serilmiş olacak. Stadyumumuz son montajlarla birlikte gerçek anlamda bitme aşamasına yaklaştı. Bu süreçte de gerçekten güzelleşti ve etkileyici bir stat olarak ortaya çıkmaya başladı. İnşallah yeni sezonda Bursa’mıza hayırlı ve uğurlu gelecek, Bursaspor’umuzun yeni başarılarına imza atacağı, şampiyonluklar yakalayacağı güzel bir eser olacak” dedi.
Başkan Altepe, yeni stadyumun heyecanını yaşadığını da sözlerine ekledi.