İspanyol devi Athletic Bilbao ile iş birliği ve kardeş kulüp konusunda anlaşan Altınordu, ABD’den Dallas City FC ile de el ele veriyor. Geçen hafta İstanbul’daki Volkswagen Junior Master Turnuvası’nda kulüp yetkilisi Jakop Serdar Tuygun ile bir araya gelen Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Dallas ekibiyle dost kulüp anlaşmasının ilk adımlarını attı.
Renkleri Altınordu gibi kırmızı-lacivert olan Dallas City FC’nin teknik direktörlüğünü Beşiktaş’ın eski futbolcularından Rahim Zafer yapıyor. ABD’nin 3. Lig’i sayılan North American Soccer League’de (NASL) bulunan Dallas City FC, aynen Altınordu gibi gençlere yaptığı yatırımla ön plana çıkıyor.
Dallas City FC’yi önümüzdeki yıl yapılacak olan İzmir U12 Cup’a davet ettiklerini belirten Başkan Özkan, "ABD’de çok farklı bir futbol destekleme sistemi var. Örneğin belediye, kulüpte spor yapan her genç için, kulübe yılda bin dolar fon ayırıyor. Tüm futbol sahaları da belediye tarafından yapılıp kulüplerin kullanımına ücretsiz olarak tahsis ediliyor. ABD, her sektördeki markalaşmanın merkezi. Bu iş birliğinin önemli bir sinerji oluşturacağına inanıyorum” dedi.
Jakop Serdar Tuygun ise Meksikalı Chiapas ile partner kulüp olduklarını, Arjantinli River Plate ile görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, “Altınordu, Türk futbolunun önemli bir markası. Bunu dünyaya yaymanın yolu AB’den geçiyor. Real Madrid, Barcelona gibi kulüpler de burada partnerlik anlaşmaları yapıyorlar. İstanbul’da sayın Özkan ile yaptığımız görüşme bizim için de heyecan verici oldu. Karşılıklı iş birliği çerçevesinde futbolcu ve antrenör değişimleri, kamplar ve maç organizasyonları yapıp, teknoloji transferi sağlayabiliriz” diye konuştu.