Spor Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Yıldızlar Ligi kapsamındaki Yüzme Grup müsabakaları 09 – 10 Ocak 2016 tarihlerinde Giresun Olimpik Yüzme Havuzunda yapıldı.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst Gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması kapsamında yüzme branşında oluşturulan ANALİG Yüzme Grup müsabakaları 09 – 10 Ocak 2016 tarihlerinde 9 ilden 234 sporcunun katılımıyla Giresun Olimpik Yüzme Havuzunda yapıldı.


Rize’de hizmete giren iki yüzme havuzundan sonra yüzme sporuna olan ilginin artması ise meyvelerini vermeye başladı.


Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’in katkıları ve destekleriyle 33 sporcu ile yarışmaya katılan Rize Gençlik Spor takımı kızlarda 4.  erkeklerde ise 5. Olarak yarı finalde yarışmaya hak kazandı.


 Antrenörler, Recep Ali Rakıcı, Süleyman Koçal, Nafiye Karafazlı, Başak Yaman nezaretinde yarışmalara katılan yüzücülerden 2006 yas gruplarında Berke Tüfekçi 1 saliseyle Karadeniz 1.’liğini kaçırırken, 2007’lilerde Aysan Karaca 200 metre serbest stil de 3. Doğa Cinel 200 metre serbestte 3. Berke Tüfekçi 50 metre serbestte 3. Berke Tüfekçi 50 metre sırtta 2. Berke tufekci 200 metre serbestte 3. oldu.

Yapılan müsabakalar sonucunda ilk 6’ya giren Rize Gençlik Spor takımı Trabzon ilinde yapılacak olan ANALİG Yüzme Yarı Final Müsabakalarında Rize’yi temsil edecek.