A Milli Futbol Takımı’nın, Hollanda ve Lüksemburg ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları nedeniyle liglere 1 hafta ara verilirken, Antalyaspor’da teknik heyetin oyunculara verdiği 3 günlük izin sona erdi ve Altınordu maçının hazırlıkları başladı. Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, ligde kalan son 9 maçın 9’una da talip olduklarını söyledi.
Bucaspor maçından güzel bir galibiyetle döndüklerini ifade eden Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, "Neredeyse rakibimize pozisyon bile vermedik. Bu bizim için sevindirici bir durum. Tabi bu galibiyetin deplasmanda alınmış olunması daha da bir sevindirici. Artık bu maç geride kaldı. Biz artık önümüzdeki Altınordu maçına bakıyoruz. Çalışmalarımız başladı. Altınordu maçına kadar inşallah gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Eksiklerimizi gidereceğiz ve yaptığımız hatalardan ders alacağız. Amacımız Altınordu maçını da kazanmak” dedi.
“ADEM KONUSU TERCİH MESELESİ”
23 maçta 2 bin 70 dakika sahada kalan 30 yaşındaki deneyimli oyuncu Adem Alkaşi’nin cezası bittikten sonra da oynatmamasıyla ilgili olarak da konuşan Şimşek, "Adem’den de memnunuz. Kendisi çok iyi çalışıyor. Geldiğimiz de o oynuyordu. Cezalı olduğunda Ömer oynadı. O da fena oynamadı. Onunla devam ediyoruz. Ama yine söylüyorum bizde kimsenin yeri garanti değil. Her an her zaman kadro değişebilir. Oyuncu kazanmak adına şu an yapabileceğimiz çok bir şey yok. Çünkü mesafemiz çok dar. Biz bütün oyunculardan yararlanmaya çalışıyoruz. Geldiğimizden beri her hafta değişik kadro ile sahaya çıktık. Altınordu maçı da bunlardan bir tanesi olacak. Yine değişik bir kadro ile sahaya çıkacağız. Onun için herkes çalışacak. Çalışan herkes bu formaya yakındır” diye konuştu.
“SÜPER LİG KALİTESİNDE KADROMUZ VAR”
4 haftadır takımın başında olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları söyledi:
"Süper Lig kalitesinde bir kadromuz var. Mücadele olarak zayıfız ve topa sert olamıyoruz. Son iki haftadır topa sert olma ve mücadele konusunda sert olmayı futbolcu kardeşlerimize aşıladığımızı görüyorum. İlk iki hafta tanıma sürecindeydik. Son iki haftadır oyuncular istediğimiz her şeyi sahaya yansıtıyorlar. Milli maç arası bize çok iyi geldi. Oyunumuzu biraz daha agresifleştireceğiz. Pozisyona girmek için de biraz daha çalışacağız. Bunun sonucunda da daha iyi bir Antalyaspor izleteceğiz."
“9 MAÇIN TAMAMINA DA TALİBİZ”
Ligde kalan maçların tamamına kazanmak için çıkacaklarını dile getiren Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, “Ligde kalan 9 maçta 27 puan var. Biz bu 9 maçın 9’una da talibiz. Biz sahaya sadece 3 puan almak için çıkacağız. Bizim için her maç 3 puan parolası şeklinde olacak. Tek hedefimiz şampiyonluk” dedi.