Spor Toto Süper Lig’in yeni ekibi Antalyaspor’a en çok katkı sağlayan oyunculardan Emrah Başsan, bu sezon play-off maçları da dahil oynanan 37 maçın 36’sında forma giyerken, bu maçlarda rakip kaleye 11 gol gönderdi.
Futbola İstanbul Dolayoba Spor Kulübü’nün altyapısında başlayan ve daha sonra Pendikspor altyapısına geçen Antalyaspor’un genç yıldızı Emrah Başsan, 2009 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak Pendikspor’da as takıma alındı. Genç yıldız Pendikspor as takımı ile ilk resmi karşılaşmasına 19 Eylül 2009 tarihinde Türk Telekomspor’a karşı 2. Lig karşılaşmasında çıktı. Bu karşılaşma sonrası sıkça sonradan oyuna dahil edilerek oynama fırsatı bulan Emrah Başsan, 2010-2011 sezonunda tamamen as takıma alındı ve düzenli olarak oynamaya başladı. Emrah, genç yaşına rağmen kısa zaman içerisinde ilk on birin düzenli oyuncusu olmayı başardı. Burada sergilediği futbolla birçok Süper Lig takımının transfer listesine girmeyi başaran genç oyuncu, 2011-2012 sezonun başında Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’a transfer oldu. 1 Şubat 2012 tarihinde Galatasaray’a attığı golle birçok futbol yorumcusunun beğenisini kazanmış olan Emrah, daha sonra 4 sezon boyunca Antalyaspor takımının formasını giydi.
1 KEZ KÜME DÜŞME ÜZÜNTÜSÜ YAŞADI
4 sezon boyunca Antalyaspor formasını terleten genç oyuncu, kırmızı-beyazlılarla bir kez küme düşme üzüntüsü yaşadı. 2011-2012 sezonundan itibaren Antalyaspor forması giyen genç oyuncu, 2013-2014 sezonun sonunda küme düşen Antalyaspor’un kadrosunda yer alarak küme düşme üzüntüsünü yaşadı.
ANTALYASPOR FORMASIYLA 147 MAÇA ÇIKTI
Kariyeri boyunca oynadığı 198 maçta 42 gol atan genç oyuncu, Antalyaspor formasıyla 147 maça çıktı. Genç oyuncu Emrah Başsan, Antalyaspor formasıyla Spor Toto Süper Lig’de 121 maç, Ziraat Türkiye Kupası’nda 22 maç ve Türkiye Spor Toto Kupası’nda 4 maça çıktı. Bu maçlarda genç oyuncu toplamda 29 gole imza attı.
MİLLİ KARNESİ
Antalyaspor’un genç oyuncusu Emrah Başsan, milli takımlarda da oynadığı 9 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi. Genç oyuncusu, Avrupa U21 Şampiyonası’nda oynadığı 9 maçta rakip filelere 4 gol gönderdi.
EMRAH: "BURADA OYNAMAKTAN GURUR DUYUYORUM"
Taraftarlarla şampiyonluk kutlamasında bir araya gelen Antalyasporlu oyuncular doyasıya eğlenirken, kutlamada konuşma yapan genç oyuncu, kutlamaya gelen taraftara teşekkür ederek, “Antalya’da oynamaktan gurur duyuyorum. Bu formayı elimden geldiğince giyeceğim. Antalyaspor’u çok seviyorum. Hedefimiz Antalyaspor’u olduğu yere çıkartmaktı. Yeri de Süper Lig. Sizleri burada görmekten gurur duydum. Bazı şeylerin sözünü vermiyorum. Antalya’da çok mutluyum. Süper Lig’de her şeyin çok daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Birçok Süper Lig ekibinin radarında olan genç oyuncunun, transfer görüşmelerinin birkaç güne netleşeceği belirtildi.