Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Adayı Lutfi Arıboğan, seçim süreci boyunca basketbol ailesinin şikayet ettiği en önemli konulardan biri olan hukuk ve disiplin işlerini Yargıtay Onursal Başkanı Hasan Gerçeker’e emanet edeceğini açıkladı.
Türkiye’nin en saygın hukukçularından Yargıtay Onursal Başkanı Hasan Gerçeker’le görüşen Lutfi Arıboğan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı seçilmesi halinde tüm ’hukuk ve disiplin’ organizasyonunun başına geçmesi için teklifini götürdü. Hasan Gerçeker, teklifi memnuniyet ile karşılayarak kabul etti.
Hasan Gerçeker, son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Merkez Ceza Kurulu Başkanı ve ardından yine Spor Genel Müdürlüğü’nde Tahkim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştı.
HASAN GERÇEKER KİMDİR
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1970 yılında bitiren Gerçeker, mesleğine Ankara’da başladı ve Doğubeyazıt, Pazaryeri, Aksaray Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Yardımcılığı, Yargıtay Tetkik Hakimliği gibi görevlerle çeşitli yerlerde çalıştı. 20 Ocak 1995’te Yargıtay üyeliğine seçilmiş, 1999 yılında Uyuşmazlık Mahkemesi Ceza Bölümü yedek üyeliği görevine atanmış, 2002 ve 2006 yıllarında Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanlığı görevine seçilmiştir. 6 Şubat 2008 tarihinde yapılan büyük genel kurul toplantısında çoğunluk oylarıyla Yargıtay Birinci Başkanlığı görevine getirilen Hasan Gerçeker, 1 Haziran 2011 tarihi itibariyle yaş haddinden emekli olmuş ve kendisine Yargıtay Onursal Başkanı unvanı verilmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanlığı görevi yanında, 1994-2004 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu Başkanlığı ve 2004-2015 yılları arasında Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanlığını da üstlenmiştir. Ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ceza Hukuku Genel Hükümler (Yargıtay Uygulamaları) dersi vermektedir.