2011-2012 sezonunda Çaykur Rizespor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan ve bu sezonda Çaykur Rizespor formasıyla 32 lig maçında 18 gol atarak 1. Lig'de gol kralı olan Bikoko uzun aradan sonra tekrar Türkiye’ye kral olduğu lige dönüyor.

Türkiye’de en son Akhisar Belediyespor'a transfer olan 27 yaşındaki tecrübeli forvet Boluspor’ a önerildi.

Boluspor’da teknik direktörlüğe Özcan Bizati’nin getirilmesini ardından kırmızı beyazlılar, transferde gaza bastı. Adem Alkaşi ve Alican Karadağ’ı kadrosuna katan kırmızı beyazlılara, Bolulu FİFA menajeri Necmi Duru tarafından Severin Bikoko önerildi.

Menajerliğini Bolulu Necmi Duru’nun yaptığı Bikoko’nun  Boluspor’da futbol oynamaya sıcak baktığı belirtildi.  27 yaşındaki golcü oyuncu Türkiye’de güçlü fiziği ve bitiriciliği ile tanınıyor. Geride bıraktığımız sezonda Kamerun’da futbol yaşantısını sürdüren Bikoko, takımı adına 20 maçta 8 gollük katkı sağladı .Türkiye’de ise Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor formalarını giyen 1,85 boyundaki oyuncu 109 maç 44 gol atma başarısı gösterdi.  FİFA menajeri Necmi Duru tarafından, kırmızı beyazlı transfer komitesine önerilen Kamerunlu oyuncu hakkında son kararı Bolusporlu idareciler verecek.

SEVERİN BRİCE BİKOKO KİMDİR?

Severin Brice Bikoko (d. 22 Eylül 1988, Yaounde), Kamerunlu santrafor.

FUTBOL KARİYERİ

Severin Bikoko, 2008-2009 sezonunda Kayseri Erciyesspor kulübüne transfer olmuştur. Daha önce Avustralya kulübü olan Newcastle Jets FC takımında forma giyen Severin Bikoko, Kamerun 21 Yaş Altı Futbol Takımı formasını giymiştir. 2008-2009 sezonunda 25 maçta 10 gol atmıştır. Sezon sonu ülkesi Kamerun'a gitmiş ve takım arkadaşı Kamerunlu Emmanuel Njock Mangoung ile birlikte Türkiye'ye gelmiştir. 2011-2012 sezonunda Çaykur Rizespor ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. Bu sezonda Çaykur Rizespor formasıyla 32 lig maçına çıkan oyuncu 18 gol atarak 1. Lig'de gol kralı olmuştur. 1. Lig'deki bu performansından sonra 2012-13 sezonunun başında Akhisar Belediyespor'a transfer olmuştur. Bikoko, sezon sonu takımından ayrıldı.