Dün akşam oynanan Barcelona-Juventus maçı ile UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan ilk Türk hakem olan Cüneyt Çakır’ın karşılaşmadaki kararları İtalyanlar tarafından eleştirildi. İspanyol basını ise haberlerinde Cüneyt Çakır’ın, Neymar’ın attığı golü iptal ettiği pozisyonun üzerinde durdu ve eleştirilerde bulundu.
İtalyanların en önemli spor gazetelerinden La Gazzetta Dello Sport, Cüneyt Çakır’a maç karnesinde 10 üzerinden 5 verirken “iyi değil” yorumunda bulundu. Türk hakemi fazla iyi niyetli bir profil çizdiğini yazan gazete Çakır’ın kart göstermekten sakındığını belirtti. Vidal’in ilk 20 dakikada bir kaç kez kartlık pozisyona girdiğini belirten gazete, Pogba’nın pozisyonu için ise “penaltı verilebilirdi” yorumunda bulundu. Gazete ayrıca Neymar’ın iptal edilen gol kararının doğru olduğunu da yazdı.
Corriere dello Sport, Türk hakeme maç karnesinde 4,5 verirken “Final hakeme bir gömlek büyük geldi” yorumunda bulundu. Gazete Çakır için “Teknik olarak temiz bir maç yönetti” ifadesini kullanırken; Pogba’nın pozisyonunun penaltı olarak nitelendirilmemesinin önemli bir hata olduğunun altını çizdi. Vidal’in bir kaç pozisyonda kart görmesi gerektiğinin belirtildiği haberde, Juveli oyuncunun Allegri’nin kendisini oyundan almasıyla sahadan ayrıldığını yazdı.
Tuttospor ise Cüneyt Çakır’a 5,5 puan verdi ve “Pogba’nın pozisyonuna penaltı verilebilirdi" yorumunu yaptı. Haberin devamında ise Çakır’ı eleştiren Tuttospor, "Gereğinden fazla düdük çaldı. İyi bir maç yönetmedi ama sonuca da etkisi olmadı” ifadelerini kullandı.
İSPANYOL BASINI ÇAKIR’IN GOLÜN İPTALİ KARARINI DEĞERLENDİRDİ
İspanyol basınının da gündeminde dünkü Şampiyonlar Ligi Finali ve bu finalde düdük çalan Türk hakem Cüneyt Çakır yer aldı. Özellikle Çakır’ın performansını değerlendiren İspanyol basını, Çakır’ın Neymar’ın attığı golü iptal etmesi üzerinde durdu. Sport gazetesi, skor 1-0 iken Neymar’ın ortasında Juventus’un savunmasından Lichtsteiner’in koluna çarpan topta Çakır’ın Barcelona lehine penaltıyı vermekten kaçındığı yorumunu yaptı. El Mundo Deportivo ise ceza sahası içinde topa elle müdahale eden Lichtsteiner’in pozisyonunda penaltı verilmesi gerektiğini kaydetti. Öte yandan 72. dakika Neymar’ın kafasından eline çarptıktan sonra ağlara giden topu ve bu golün Çakır tarafından iptal kararının doğru olmadığı da El Mundo’nun haberlerinde dile getirildi.
İspanyolların önemli spor gazetelerinden Marca da ise Cüneyt Çakır’ın Neymar’ın attığı golün iptal edilmesini doğru bularak, Brezilyalı futbolcunun topa önce kafası ardından da koluyla müdahale ettiğini savundu..