Almanya’nın Brandenburg eyaletinde düzenlenen Avrupa Bilardo Şampiyonası’nda milli sporcular katıldıkları her branşta ülkemize madalya kazandırdılar. Millilerimiz turnuvada toplam 10 madalya kazandılar.
Almanya’nın Brandenburg eyaletinde düzenlenen Avrupa Bilardo Şampiyonası, Milli Takımımızın katıldığı turnuvalarda en çok madalya kazandığı turnuva oldu. Katıldıkları tüm branşlarda ülkemize madalya getiren bilardocularımız turnuvayı 4 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalyayla tamamladılar.
Milli sporcularımızdan Serdar Gümüş artistik bilardo, Berkay Karakurt Gençler ve Arda Güngör U17 kategorilerinde şampiyon olurken, takımlar kategorisinde de Mecidiyeköy Spor Kulübü’nden Can Çapak ve Birol Uymaz Avrupa Şampiyonu oldular.
Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, turnuva sonrasında görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Başarılarından dolayı tüm sporcularımızı ayrı ayrı tebrik eder, bizlere bu büyük gururu yaşattıkları için camiamız ve ülkemiz adına teşekkür ederim.”
9 yıl aradan sonra CEB Avrupa Bilardo Federasyonu tarafından özel olarak davet edilen Dünya Şampiyonu sporcumuz Semih Saygıner grup maçlarını başarı ile geçerek ilk 32’den oluşan ana tabloya kalmayı başardı. Saygıner ilk 16’ya kalma maçında, finalde kaybederek Avrupa 2.’si olan Belçikalı Eddy Merckx’e 40/34 mağlup oldu.
MADALYA TABLOSU
Serdar Gümüş: Avrupa Artistik Bilardo Şampiyonu
Can Çapak ve Birol Uymaz: Takımlar Avrupa Şampiyonu
Berkay Karakurt: Avrupa Gençler Şampiyonu
Arda Güngör: Avrupa U17 Gençler Şampiyonu
Gülşen Degener: Kadınlar Avrupa 2.’si
Müjde Karakaşlar: Kadınlar Avrupa 3.’sü
Adnan Yüksel: Büyükler Avrupa 3.’sü
Adnan Yüksel ve Tayfun Taşdemir: Milli Takımlar Avrupa 3.’sü
Barış Çin: Avrupa Artistik Bilardo 3.’sü
Ömer Karakurt: Küçük Masa Avrupa 3.’sü