Azerbaycan’da düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları’na katılacak ilk Türk sporcu kafilesi Bakü’ye ulaştı.
2015 Avrupa Oyunları’nda triatlon, su topu, senkronize yüzme, bisiklet branşlarında mücadele edecek olan toplam 49 kişiden oluşan ilk Türk sporcu kafilesi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Kafileyi havaalanında Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun karşıladı.
COŞKUN: "ÜMİDİNİZ, SPORCULARIMIZIN AZERBAYCANLI KARDEŞLERİYLE ÇOK BAŞARILI OLMALARI"
Büyükelçi Alper Coşkun, Türkiye’den yaklaşık 200 sporcunun oyunlara katılacağını vurgulayarak, “Bugün ilk kafilemiz geldi. Ben de onları karşılamak istedim. Kendi ülkelerinde gibi hissediyorlar. Ben devletimizi temsilen hepsine hoşgeldiniz diyorum. Bize bu güzel imkanı verdiği için Azerbaycan’a teşekkür ediyorum. Uzun süredir Azerbaycan’da çok ciddi hazırlıklar yapılıyor. Artık son viraja girdik. Bütün tesisler hazır, sporcular da gelmeye başladılar. Ümit ediyorum Azerbaycan’ın da, Türkiye’nin de gurur duyacağı harikulade bir etkinlik olacak. Biz o heyecanla geldik oraya ve bütün dünyaya Azerbaycan’ın bu alanda da ne kadar iyi bir altyapıya sahip olduğunu, ne şekilde etkinliklere ev sahipliği yapabileceğini bu vesileyle gösterecek şüphesiz. Tabii aynı zamanda bizim ümidimiz bu gençlerimizin, sporcularımızın Azerbaycanlı kardeşleriyle birlikte çok başarılı olmaları” dedi.
ÇETİNER: "EN FAZLA MADALYAYI TOPLAYIP BAŞARIYLA BU OYUNLARI BİTİRMEK İSTİYORUZ"
SGM Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı, Kafile Başkan Yardımcısı Ozan Çetiner ise, oyunlara 190 sporcu ile katıldıklarını dile getirerek, "Toplamda kafile büyüklüğümüz 320 kişi. Bunlar program dahilinde gelecekler. Oyunlara 20 branşta katılıyoruz. 190 sporcumuzun 80 tanesi bayan, 110 tanesi erkek sporcu. Türkiye olarak biz çok büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptık. Başarılıyla da işin içinden çıktık. En son Akdeniz Oyunları’nda olduğu gibi. Azerbaycan’ın da 50 ülkenin katılacağı birinci Avrupa Oyunları’nı son derce başarıyla organize ettiğini biliyorum. Başarılı bir organizasyonla da sona erecek. İnşallah gerek Azerbaycanlı kardeşlerimiz gerekse biz en fazla madalyayı toplayıp başarıyla bu oyunları bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
DENİZER: "EN İYİ ŞEKİLDE ÇIKMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
Özel bir turnuva için bir ay önce yine Bakü’de bulunduklarını belirten U17 Su Topu Milli Takım Antrenörü Rauf Denizer de, ”İddialıyız ama gurubumuz zor. Fakat en iyi şekilde çıkmaya çalışacağız. Bunun çalışmasını 5 aydır yapıyoruz baya bir emek verdik. Yetenekli oyuncularımız var. İnşallah bu işin üstünden geleceğiz” diye konuştu.
AKÇAL: "ÇOK FAZLA ÇALIŞTIK"
Türkiye Senkronize Yüzme Milli Takım Antrenörü Laçin Akçal ise, heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Bu yarışma için çok fazla çalıştık. Bakü’de olmak büyük bir avantaj. Herkes Türkçe konuşuyor. Kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz. Umarım çok güzel bir yarış geçireceğiz takımla beraber” açıklamasında bulundu.
Başkent Bakü’de, 12-28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları’nda Türkiye 20 branşta 190 sporcuyla mücadele edecek. Kafileler 10 ayrı grupta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelecek.