Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’nun, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği ile geliştirdiği proje start alacak.
Yaklaşık iki yıldan beri Bodrum’un Squash’ta Dünya Organizasyon ve Kamp merkezi olması için yoğun çalışmalar ve girişimler sürmekteydi. Konuyla ilgili olarak Türkiye’ye davet edilen Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge, 17 Mayıs’ta projeye start vermek üzere Bodrum’a gelecek. Dünyada öncelikle Dünya Squash Federasyonu (WSF) ve Avrupa Squash Federasyonu (ESF) yetkililerine sunulan proje olağanüstü destek gördü. Projeye göre, Bodrum Belediyesi dünya şampiyonalarının yapılabileceği bir tesisi süratle hayata geçirecek, ardından Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin öncelikli 20-25 üyesi otellerine Squash kortu yapılacak. Ana omurga kuruluşu ile WSF ve ESF büyük şampiyonalar, kongreler, özel turnuvalar ve eğitimlerini Bodrum’a kaydırılacak. Katar, Mısır (Sharm el Sheikh), Hong Kong, Amerika gibi ülkeler günümüze kadar bu etkinliklikleri ağırlıklı olarak gerçekleştiren ülkelerdi.
Proje için Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç ile görüşen Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyon Başkanı Hasan Öztürk, "Bu proje ile Squash’ı Türkiye geneline yayıp, sporda dünyadaki yerimizi ve tanıtımımızı sağlamlaştırmak istiyoruz" dedi.
Projenin startı ile paralel olarak Dünya Squash Federasyonu Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Andrew Shelley ve Squash As Başkanı Güven Karakuş projenin biran evvel tamamlanması için teknik çalışmaları hızlandıracak.