Bodrum’un “Dünya Squash Merkezi” olması için başlatılan çalışmalar kapsamında Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge, Bodrum’a gelerek Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da destekleyerek başlattığı Bodrum’da squash turizmi çalışmaları kapsamında Bodrum’a davet edilen Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge, Bodrum’a gelerek incelemelerde bulundu. Wooldridge ayrıca, Başkan Mehmet Kocadon’u da makamında ziyaret etti. Ziyarete, Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Wooldridge’in yanı sıra, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Hasan Öztürk, Federasyon Üyeleri Baykal Yaylı ve Serdar Beşikçi, Federasyon Danışmanı Serdar Çakman, Squash Branşı As Başkanı Güven Karakuş, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi ve Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve dernek yöneticileri katıldı.
Yapılan ziyarette, Bodrum’un güzelliklerinden, alternatiflerinin çokluğundan ve spor merkezi olması için uygun koşullarının bulunduğundan söz edildi. Bodrum’un “Dünya Squash Merkezi” haline gelebilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğinin de altı çizildi.
“BODRUM SQUASH SPORUNDA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLABİLİR"
Güzel karşılama için memnuniyetini dile getiren Wooldridge, “Türkiye Federasyonunun ilgisinden mutluluk duyuyoruz. Eminiz ki bu çalışmalar sayesinde, bu projeyle önümüzdeki dönemlerde squash Bodrum’da önemli bir yere sahip olacaktır. Biz, büyük müsabakalar için her zaman yüksek kalitede olan, yeni yerler arıyoruz. Bodrum’da bu fırsat var. Bodrum kaliteli ve uygun koşullara sahip bir yer. Bu nedenle her konuda sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız" dedi.
“DÜNYADA SQUASHA BU KADAR ÖNEM VEREN BİR BELEDİYE BAŞKANI BULMAK ZOR”
Başkan Kocadon’un spora ve squasha verdiği önemin de farkında olduklarını belirten Wooldrige, "Sizin squasha verdiğiniz önem bizim için çok değerli. Çünkü squash gelişmekte olan bir dal. Dünyada squash oynayan ve Squasha bu kadar önem veren bir Belediye Başkanı bulmak zor. Bu durum da bizi ayrıca çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Hasan Öztürk ise Bodrum’un squash sporu için önemli bir nokta olduğunu söyleyerek, "Öncelikle Bodrum’u ‘Dünya Squash Merkezi’ haline getirmek için büyük özveri ile çalışan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür ederim. Ayrıca kendi çabalarıyla squash sporunu her iki eliyle de çok iyi oynayabildiği için de kendilerini kutlarım. Bodrum, federasyonumuz için çok önemli bir yer tutmakta; çünkü Bodrum, Türkiye’nin turizmde dünyaya açılan kapısı. Turizmin merkezi Bodrum’da squash sporu ile ilgili yapılacak etkinliklerde federasyon olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.
“ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”
Başkan Kocadon, Bodrum’da squash turizminin gelişmesi için Bodrum Belediye Başkanı olarak elinden gelen desteği vereceğini ifade ederek, “Bodrum Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman destek olduk, bundan sonra da elimizden geldiğince olacağız. Özellikle Bodrum’un tanıtımına katkı sağlayacak böyle önemli etkinlikler bizim için çok değerli. Hem dünyada hem de Avrupa’da, Bodrum’un böyle önemli bir spor branşıyla adını duyurması bizi gururlandırıyor. Squashın sürdürülebilir bir Bodrum için önemli bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Gelen her sporcunun Bodrum’a ve Bodrum’un farklı yönleriyle tanıtılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu nedenle bu etkinliğe katkı sağlamaktan mutluluk duyacağız ve hem bir turizmci hem de Belediye Başkanı olarak bu etkinliği sonuna kadar destekleyeceğim” dedi.
Bodrum’da yapılabilecek müsabakalarla ilgili tarihlerin de konuşulduğu sohbette, antrenörlerin önemine de vurgu yapıldı. Squash için uygun sahanın özellikleri, Avrupa’daki seyirci sayıları, İngiltere’deki squash branşıyla ilgili gelişmeler, Bodrum’da yapılacak etkinliklerin kapsamlarıyla da ilgili birçok konunun konuşulduğu sohbet sonrasında teşekkürlerini dile getiren Federasyon Üyeleri, Başkan Kocadon’a desteklerinden dolayı teşekkür etti plaketi verdi.