Hatay Fenerbahçe İşitme Engelliler Anaokulu’nun temeli Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Başkan yıldırım açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”Bugün burada olmaktan mutluyuz. Bundan 7-8 yıl önce yine buraya gelmiştim, o zaman bizim derneğimizin ilk okul açılışı vardı. Hep birlikte okul açılışını yaptık. Bugün de burada bir okulumuzun temelini atacağız. Başta Hatay Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ali Ezelsoy’a, Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımıza ve Dernek Başkanımız Ali Ezelsoy’u burada yaptığı bütün çalışmalardan dolayı ve bu çalışmalara destek olanlara, birazdan temelini atacağımız işitme engelliler için yapılacak olan anaokulumuz ile ilgili geciken sürece çözüm bulan başta Valimiz, Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım ne zaman Hatay’a gelsek mutlu oluyoruz. İnşallah Ali bey bu tip tesisler yapmaya devam eder. Kulübümüz Fenerbahçe Spor Kulübü olduğu gibi aynı zamanda bir STK’dır. Bu yüzümüzü de burada Ali bey ve arkadaşlarının sayesinde gösteriyoruz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
VALİ ERCAN TOPACA: "HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"
Ardından konuşan Vali Ercan Topaca, “Birazdan temelini atacağımız Fenerbahçe İşitme Engelliler Anaokulu’nun işitme engelli çocuklarımıza kısa sürede hizmete girerek hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizim ilimiz birçok ilin nüfusu kadar. 360 bin öğrencisi, 17 bin öğretmeni, 11 bin 500 dersliğimiz var. Ancak buna rağmen halen derslik ihtiyacımız var. Devletimizin bütün imkanlarını çocuklarımızın eğitimi için seferber ediyoruz. Ancak yine de imkanlar yeterli değil. Bu anlamda hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız olduğunu bir kez daha buradan söylüyorum” diye konuştu.
Temeli atılan okul hakkında da bilgiler veren Vali Ercan Topaca, “Bin metrekare alanda 400 metrekare oturumlu, toplam 6 derslikten oluşacak ve tek katlı olacak. 60 öğrenci kapasitesi var. Binada ayrıca idareci, okul aile birliği odası bulunacak” diye konuştu.