PTT 1. Lig’de mücadele eden ve ilk 2 haftada 2 beraberlik alan Balıkesirspor’da hafta sonu oynanacak Karabük maçında hedef 3 puan olarak belirlendi. Kırmızı beyazlı ekibin Teknik Direktörü Erkan Sözeri, ilk 2 haftada topun kendilerini sevmediğini ancak Karabük maçında kazanmanın vaktinin geldiğini söyledi.
Balıkesirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, kulüp tesislerinde yaptığı basın toplantısıyla ilk 2 haftayı değerlendirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Alanyaspor maçlarını değerlendiren Sözeri basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. İlk 2 haftada topun Balıkesirspor’u sevmediğini ifade eden Sözeri Karabükspor karşısında sahadan üç puanla ayrılarak geciken üç puanı almak istediklerini söyledi. Sözeri "İlk 2 haftanın değerlendirmesini yapacak olursak iki maçta da topun bizi sevmediğin maç şansımızın yanımızda olmadığı bir görüntü sergiledik. Bunun yanında bazı olumsuz faktörlerde var. İlk maçta son yarım saatlik bölümde 10 kişi mücadele ettik. Buna rağmen oyuncularımız büyük bir efor sarf ettiler. Hatta maçı kazanacak pozisyonlar bulduk. Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik ve maçtan beraberlikle ayrıldık. Geçtiğimiz hafta da Alanya maçında erken bir golle öne geçmemize rağmen anlık bir hatayla penaltıdan yediğimiz golle topu ağlarımızda gördük. Yine maçı kazanabilecek pozisyonları yakalamamıza rağmen sonuca yansıtamadık. Antrenmanlarda özellikle gol vuruşu üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu goller her zaman kaçmayacak" dedi.
Sezon başlarının her takım için zor geçtiğini anımsatan Sözeri “Önemli olan takımımızda taşların yerine oturup oturmadığını tespit etmek. Bakıldığı zaman bunu söylemek için çok erken. Bu alışma sürecini en az hasarla atlatmak bizim için kazanç olacaktır. Çünkü sezon başları bütün takımlar için zor geçiyor. Her takımın her takımı yenebileceği bir lig. Alışma sürecini en kısa sürede atlatıp seri üç puanla kazanmaya başlayacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın bu takım her zaman hedefin içinde yer alacaktır. Sadece bir üç puana ihtiyacımız var. Karabük maçında da bunu elde etmek istiyoruz. Kazanmanın da vaktinin geldiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"BİZ KONUŞUYORUZ, BİZ DİNLİYORUZ"
Teknik Direktör Sözeri, hakemlerin maç yönetimlerine de değindi. Sözeri, "Hakemler hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. Maçtan sonra da ifade ettim. Bir daha hakemler hakkında yorum dahi yapmayacağım. Çünkü biz konuşuyoruz biz dinliyoruz gibi oluyor. Hakemlerimizin niyetlerinden asla şüphemiz yok olması da mümkün değil. Ama daha hassas davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Bütün kulüpler taraftarından malzemecisine kadar herkes bir emek sarf ediyor. Dolayısıyla verdikleri kararlar hiç tahmin etmedikleri yerleri bile etkileyebiliyor. Onun için hassasiyet rica ediyorum. Ben hakemler hakkında çokta konuşan bir teknik adam değilimdir ama lige başlar başlamaz iki maçta bu hataların çokluğunu gördüğüm için böyle bir konuya değinmek istedim. Ama dediğim gibi değişen bir şey bu haftada olmadı. Bu puan kayıplarının sorumlusu sadece hakemler değil. Bizimde bu kayıplarda sorumluluğumuz var. Biraz daha rakibimize yakın oynamamız gerektiğinin altını çizdik. Pozisyona girdiğimiz kadar pozisyonda verdik. Verdiğimiz pozisyonların nerdeyse tamamını yaşadığımız top kayıplarından yaşadık. Bakıldığı zaman 2 maçta da rakiplerimiz organize olarak kalemize gelemedi. Daha agresif daha istekli oynamamız gerektiğinin farkındayız. Mazeretlerin arkasına sığınmıyoruz. Çünkü aynı şartlar rakipler içinde geçerli" dedi.
Sözeri sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hafta taraftarımızın önünde hem güzel bir mücadele hem de iyi oyun oynayarak üç puanla tanışmak istiyoruz. Ve kazanmayı da alışkanlık haline getirmek istiyoruz. Oyuncularımız da inanılmaz bir özveriyle mücadele ediyor. Oynayanı oynamayanı hepsi birbirini destekliyor. Bunu kulübede de soyunma odasında da görüyorum. Bu camiaya yakışır bir şekilde mücadele edip üst sıralarda yer alacağız. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü bizim özgüvenimiz var. Buna alışık hem oyuncu grubumuz hem teknik ekibimiz hem de yönetimimiz var. Özellikle taraftarlardan ricam bu hafta stadı doldurmaları. Bu hafta ki rakibimiz ligdeki en ciddi rakiplerimizden biri olan Karabükspor. Onlar bize itici güç olacaktır. Güzel bir üç puanla seri galibiyetlere başlamak istiyoruz”