UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Barcelona, çeyrek finalde ilk maçı deplasmanda 3-1 kazandığı PSG karşısında bu akşam kendi evinde yarı final için sahaya çıkacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint-Germain (PSG), Ajax ve APOEL Nicosia gibi takımların olduğu F Grubu’nu 5 galibiyet 1 beraberlikle 15 puanla lider bitiren Barcelona, 2. Tur’da da zorlu rakibi Manchester City’yi 2-1 ve 1-0 ile geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. PSG ile oynanan çeyrek finalin ilk ayağını Barcelona deplasmanda 3-1 kazanmayı başardı. Ligde Real Madrid ile şampiyonluk yarışına devam eden Katalan ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde de kupaya uzanma peşinde. Barcelona’da çekişmeli geçmesi beklenen maç öncesi eksik oyuncu bulunmuyor.
PSG ÖNEMLİ EKSİKLERLE SÜRPRİZ PEŞİNDE
Şampiyonlar Ligi’ne F Grubu’nda Barcelona ile aynı gurupta başlayan PSG, grubu 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 13 puanla 2. sırada tamamladı. 2. Tur’da Şampiyonlar Ligi’nin iddialı ekiplerinden Chelsea ile karşılaşan PSG, rakibini deplasman golü avantajı ile 1-1 ve 2-2 ile geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. Jose Mourinho’nun güçlü takımını eleme başarı gösteren PSG, çeyrek finalde Katalan devi Barcelona engeli ile karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibini durduramayan ve 3-1’lik skorla sahadan mağlup ayrılan PSG, rövanş maçında Barcelona’da sürpriz peşinde. Fransız ekibinin, Barcelona’yı eleyebilmesi için 3 ya da daha farklı bir skorla yenmek zorunda. Paris ekibinde can alıcı sakatlıklar bu sürprizi daha da zorlaştırıyor. PSG zorlu maça, Zlatan İbrahimovic, Motta, Verratti ve David Luiz’den yoksun sahaya çıkması bekleniyor. Karşılaşma bu akşam TSİ 21.45’te başlayacak.