La Liga’da lider Barcelona, 25 gün içerisinde çıktığı 7 resmi maçta rakip fileleri 25 kez havalandırırken, kalesinde ise gol görmedi.
İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) 90 puanla lider konumda yer alan Barcelona, ligin 36. hafta mücadelesinde dün Camp Nou’da Real Sociedad ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden Neymar ve Pedro’nun golleriyle 2-0 galip ayrılan Katalan ekibi, puanını 90’a çıkararak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Real Madrid’in Valencia önünde puan kaybetmesiyle farkı 4’e çıkaran Luis Enrique’nin öğrencileri, 37. hafta mücadelesinde Atletico Madrid’i mağlup etmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.
25 GÜNDE 25 GOL
25 gün içerisinde UEFA Şampiyonlar Ligi ve La Liga’da toplam 7 karşılaşmaya çıkan Barcelona, bu karşılaşmalarda rakip ağlara 25 gol bırakırken, kalesinde ise gol görmedi. Resmi maçlarda en son golü 15 Nisan Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Paris Saint-Germain’i 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada gören Katalan ekibi, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 5 lig, 2 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde kalesini gole kapattı.
BRAVO’YU GEÇMEK ZOR
Barcelona’nın Şilili file bekçisi Claudio Bravo, bu sezon ligdeki geride kalan 36 maçın tamamında forma giyerken, bu maçların 22’sinde rakiplerine gol izni vermedi. 36 maçta kalesinde yalnızca 19 gol gören Bravo, ligin en az gol yiyen kalecisi konumunda yer alıyor.
Barcelona’nın bu periyotta oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:
Barcelona - Valencia: 2 - 0 (Messi, Suarez)
Barcelona-Paris Saint-Germain: 2 - 0 (Neymar (2))
Espanyol-Barcelona: 0-2 (Neymar, Messi)
Barcelona-Getafe: 6 - 0 (Messi (2), Suarez (2), Neymar, Xavi)
Cordoba - Barcelona: 0 - 8 (Ivan Rakitic, Suarez (3), Messi (2), Pique, Neymar)
Barcelona - Bayern Münih: 3 - 0 (Messi (2), Neymar)
Barcelona - Real Sociedad: 2 - 0 (Neymar, Pedro)