Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Aziz Yıldırım’a verilen oyların, aynı zamanda Fenerbahçe’ye yapılan haksızlıklara, kumpaslara karşı bir isyanın göstergesi olduğunu söyledi.
Fenerbahçe’nin, Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulunda oy kullanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Fenerbahçe Kulübü’nde bugün yapılan başkanlık seçiminin özel bir anlamı olduğunu ifade eden Başbuğ, "Hayatımda ilk defa Fenerbahçe Kulübü’nün seçiminde oy kullandım. Fenerbahçe Kulübü’ne uzun yıllardır hizmet veren Aziz Yıldırım’a verdiğiniz oy, aynı zamanda Fenerbahçe’ye yapılan haksızlıklara, kumpaslara karşı bir isyanın ifadesidir. Aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü’ne karşı sürülmek istenen lekeye karşı isyandır. Fenerbahçe Kulübü’nün bu süreçten alnı açık bir şekilde çıkacağına inanıyorum. Bu seçimin gerçekten Fenerbahçe Kulübü’nün tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söylüyorum. Artık yeter! Fenerbahçe üzerinden elinizi çekiniz. Bu yüce kulüp bu yapılanları hak etmedi" dedi.
"FENERBAHÇE’YE YAPILAN SALDIRI TÜRK FUTBOLUNA VURULAN BİR LEKEDİR"
Fenerbahçe’nin futbolda bu sezonu şampiyon bitiremediğini ancak bunun önemli olmadığını vurgulayan Başbuğ, "Takımın otobüsüne Çaykur Rizespor maçı dönüşü yapılan silahlı saldırı organize yapılan bir iş. Sonra ne oldu? Bu olay unutuldu mu? Bence, bu olay bir iki kişinin yaptığı bir olay değil. Organize bir olay. Türk futboluna vurulan bir leke. Bu lekenin temizlenmesi lazım. Kimler yaptı bunu, neden yaptı? Bu olayın futbolcuların üzerinde etkisi oldu, belki alınan sonuçta bu da etkili oldu. Bu sene alınan derecenin önemi yok. Bu olayın üzerinde durulmaması çok önemli bir olay. Bu konuyu canlı tutalım. Gerçeklerin mutlaka ortaya çıkartılmasını istiyorum" diye konuştu.
Basın mensuplarının ’Fenerbahçe üzerinde sürekli bir oyun oynandığını düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Başbuğ, "Fenerbahçe Kulübü her şeyiyle çağ atlamıştır. Tabii bu bazılarını rahatsız ediyor, olay budur" şeklinde cevap verdi.