İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Peru’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda Dünya yedincisi olan İnegöl Belediyespor sporcusu Ferhat Ali Yazıcı’yı ödüllendirdi.
Aktaş, İnegöl olarak ticarette, sanayi de önemli başarılara imza atarken, sporda da önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. Aktaş, Belediyespor uygulamasının ne kadar doğru bir uygulama olduğunu zaman geçtikçe daha da iyi görüyoruz. Bildiğiniz gibi Belediyespor’da 9 branşımız var. Yine halter branşında her ne kadar ilk 3 olmasa da, hem milli takımda mücadele eden, hem de dünya 7’nciliği de olsa bir derece alan kardeşimizin başarısını karşılıksız bırakmak istemedik” dedi.
Şampiyonyla alakalı ile bilgi veren Aktaş, “Peru’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasında 42 ülkeden 200 civarında sporcu katıldı. Biri İnegöl’de Ferhat Ali Yazıcı kardeşimiz, biri de Bursa’dan olmak kaydıyla Türkiye’den de 5 sporcu şampiyonaya katıldı. 1999 doğumlu olan 62 kiloda mücadele eden Ferhat Ali Yazıcı dünya 7’ncisi oldu.
Osmangazi Belediyespor’dan katılan Ramazan Kara da dünya 9’ncusu oldu. Ferhat Ali Yazıcı koparmada 110 kilo, silkme de 130 kilo olmak üzere toplam da 240 kilo ile dünya 7’ncisi oldu. Sporcumuz 3 yıldır Belediyespor bünyesinde. Yarın Ankara’da Genç Milli Takım hazırlık kampına katılarak Gençler Dünya Şampiyonası’na hazırlıklarına devam edecek. Dünya 7’nciliği derecesi sporcumuzun yurtdışındaki ilk başarısıdır. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki, bugünden sonra çok daha güzel başarılara imza atacağız” dedi.