Gürkan DURAL/BURSA,()-TOFAŞ Basketbol Takımı, yeni sezon öncesi ilk transferini Milli oyuncu Berk Uğurlu’yu kadrosuna katarak gerçekleştirdi.
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ’ta 2019-2020 sezonu öncesi transfer çalışmaları başladı. Mavi Yeşilliler, ilk transferini Pınar Karşıyaka’dan oyun kurucu Berk Uğurlu’yla 3 yıllık resmi sözleşme imzalayarak gerçekleştirdi. Mavi Yeşilli kulüp 1996 doğumlu ve 1.90 cm boyundaki Milli oyuncuyla resmi sözleşme imzalarken, Berk Uğurlu geçtiğimiz sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde süre aldığı 23 maçta 10 sayı-4.6 asist-3.2 ribaund-0.9 top çalma; FIBA Europe Cup’ta 14 maçta 8.4 sayı-3.6 asist-2.6 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı.
Yeni sezon takviye çalışmalarının Berk Uğurlu transferiyle başladığını belirten TOFAŞ Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, “Berk, basketbola başladığı günden itibaren bildiğim ve bütün kariyerini yakından takip ettiğimiz bir oyuncu. Kendisiyle uzun süreli bir sözleşme imzaladık. Geçmiş yıllarda kulübümüzde görev yapmış diğer oyun kurucular gibi Başantrenörümüz Orhun Ene’nin liderliğinde basketbolunu çok üst seviyeye çıkararak kulübümüzde ve Türk Milli Takımı’nda uzun yıllar en iyi şekilde görev yapacağına inanıyoruz” dedi.

 FOTOĞRAFLI