Beşiktaş’a gelen icra takibinin nedeni belli oldu. Yıldırım Demirören başkanlığındaki dönemden kalan borçlar nedeniyle kulübe icra geldiği öğrenildi.
Siyah-beyazlı kulübe yönelik başlatılan icra takibiyle ilgili Aktif Tanıtım adına Dedeoğlu Hukuk Bürosu yazılı bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili açıklama şu şekilde:
"Yıldırım Demirören dönem borçlarından Beşiktaş Kulübü’nün Aktif Tanıtım’a olan 10 milyon dolara yakın borcu, İstanbul 1. İcra Müdürlüğü’nden ilamlı icra takibine konulması üzerine Sayın Fikret Orman yönetimi tarafından her ne kadar bir ödeme protokolüne bağlanarak vadelere bağlanmışsa da söz konusu protokole uyulmadığından maalesef icra takibine kaldığı yerden devam edilerek Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin tüm mal varlıklarına haciz işlemi uygulanmak zorunda kalınmıştır. Haciz işlemlerine başlamadan önce Beşiktaş Kulübü’ne yapmış olduğumuz tüm başvuru ve görüşme taleplerinden olumlu bir sonuç alınamamıştır.
Borçlu Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. hakkında İstanbul 1. İcra Müdürlüğü’nden başlatılan icra takip miktarı faizler hariç 8 milyon 839 bin 602,42 dolardır."