Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Konyaspor Taraftarlar Derneği açılışı gerçekleştirildi.
Konya’da bir ilçede ilk kez Konyaspor Taraftarlar Derneği kuruldu. Derneğin açılışına Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve 2. Başkan Fatih Yılmaz ile takım oyuncularından Uğur İnceman ve Gabriel Torje de katıldı. Açılış öncesinde, Konyaspor 2. Başkanı Fatih Yılmaz, Beyşehirli Konyasporlu taraftarlarla söyleşi gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Beyşehir Konyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mutlu Korkmaz, “Futbolumuzun bu zor günlerinde bu yıla damga vuran takımı ve yılın en iyi taraftarı olarak bu kulübün bir parçası olmanın gururunu yaşıyoruz. Konya ilçelerinde en çok seyirciye sahip olan Beyşehir’de bu yoğun ilgiden dolayı taraftarlar olarak dernek kurma kararı aldık ve ilk kez Konyaspor Taraftarlar Derneği’ni Beyşehir’imizde kurduk” dedi.
Korkmaz, Beyşehir’den her hafta kendi imkanlarıyla giden yaklaşık bin civarında bir taraftarın yer aldığını da vurgulayarak, bunları bir araya toplayarak, Konyasporluluk bilincini oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı. Korkmaz, konuşmasının son bölümünde ise indirimli kombine bileti ve bazı talepleri konusunda Kulüp Başkanı Ahmet Şan’dan destek istediklerini belirtti.
"BEYŞEHİR’DE İLKLER YAŞANIYOR"
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Konya ilçelerinde ilk kez Beyşehir’de Konyaspor Taraftar Derneği’nin açılışının gerçekleştirildiğini belirterek, Beyşehir’de yine ilklerin yaşandığını belirtti. Özaltun, Kulüp Başkanı Ahmet Şan’a bir süre önce Beyşehir’e geldiğinde “Konyasporlu futbolcuları Beyşehir’de görmek istiyoruz” dediğini hatırlatarak, dernek açılışında bunun gerçekleştiğini belirtti. Özaltun, talep üzerine derneğe belediyenin bir yerinin tahsis edildiğini vurgulayarak, “Görüldüğü gibi iyi ki tahsis etmişiz, sizlerin neşesine neşe katıyoruz. Derneğin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
"ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA BAŞARILI BİR KONYASPOR"
Torku Konyaspor futbolcularından Uğur İnceman da konuşmasında, Beyşehir’e davet edildikleri için teşekkür etti ve açılışta güzel bir coşku ve sevgi seli olduğunu görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İnceman, bu sevgiye layık olmaya çalışacaklarını, bu desteğin devam etmesi halinde önümüzdeki yıl daha başarılı bir sezon geçirip, daha güzel bir Konyaspor izlettirmek istediklerini söyledi.
Gabriel Andrei Torje de, Beyşehir’deki Konyaspor taraftarları arasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bizi bu şekilde karşıladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Sizin desteğinize her maçta ihtiyacımız var. Sizin bu desteğinizle birlikte inşallah Avrupa’ya gitmeyi başaracağız” dedi.
"KONYA DIŞINDAN İLK DEFA BİR TARAFTAR DERNEĞİ AÇILMASI BİZLERİ SEVİNDİRDİ"
Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ise, Konya dışından ilk defa bir taraftar derneği açılmasından dolayı ve bunun da Beyşehir’de açılmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konya adını hem Türkiye’de ulusal ve uluslar arası alanda duyurmak için yola çıktıklarını anlatan Şan, “İki hemşehriniz olarak Fatih Yılmaz Bey’le beraber bu yola çıktık. Tabi çok kolay olmadı, bu kulüp 2011’de geldiğimizde transfer yasağı vardı, kapısına kilit vurulmak üzereydi” diye konuştu.
2007’de bıraktıkları kulübü yine çok zor şartlar altında devraldıklarını hatırlatan Şan, “Bu arkadaşlarımızın da gayretiyle Süper Lig’e tekrar çıktık. İkinci sezonumuz bu, tabi kat edilecek daha çok mesafe var. Bugün hem kurumsallaşma, hem de kulübümüze gelir getirici faaliyetler adına birçok çalışmalar içerisindeyiz” dedi.
Konya’da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatını tamamladığı yeni stadyumun da devreye girmesiyle çok büyük bir taraftar desteği aldıklarını vurgulayan Şan, “Taraftar gruplarına baktığımızda 10 bin taraftarımıza indirimli bilet temin ediyor, veriyoruz. Diğer on bin kişi de işte maratonda ve VIP tribünlerde olan taraftarlarımız, bunda tabii ki yeni bir dernek olarak Beyşehir derneğimiz aynı şartlarda bu desteği vereceğiz. Onun sözünü vermiş olalım inşallah. Deplasman organizasyonlarını biz yine kendi yönetimdeki arkadaşlarımızın teşviki ile yapıyoruz ve tüm deplasmanlara zaten götürüyoruz. Önümüzdeki sezon eğer organizasyona dahil olmak istiyorsa derneğimiz tabii ki seve seve yine buradan Beyşehir’den deplasmana otobüs kaldıracağız inşallah” dedi.
YAŞ PASTA KESİLDİ
Konuşmaların ardından derneğin açılışı Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve 2.Başkan Fatih Yılmaz, Konyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mutlu Korkmaz ve futbolcular tarafından birlikte kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Açılışın ardından derneğe girişte Torku Konyasporlu yöneticiler ve futbolculara çiçekler uzatıldı.
Dernek bürosunda Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Torku Konyasporlu yönetici ve futbolcular tarafından özel olarak yaptırılan “Torku Konyaspor” yazılı yaş pasta kesilirken, Kulüp Başkanı Ahmet Şan dernek başkanı Korkmaz’a günün anısına futbolcuların imzasının bulunduğu bir yeşil beyazlı formayı hediye etti. Kulüp Başkanı Şan ve Konyasporlu futbolculara yoğun ilgi gösteren Beyşehirli taraftarlar, yeşil beyaz formalarını ve kramponları imzalatırken, birlikte fotoğraflar çektirdi. Beyşehirli taraftarlar futbolcuların ayrılışı esnasında birbirleriyle fotoğraf yarışına girdi.