Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray mağlubiyetinin ardından gelecek sezonda takımın başında yer almayacağını belirterek, "Kızgın değilim ancak üzgünüm" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda Galatasaray’a ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Slaven Bilic, “Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Biz gerçekten iyi oynadık. Üstün olan taraf bizdik. Özellikle ikinci yarıda birçok fırsat yakaladık ve gole yakın olan taraf bizdik. Bu sezon başımıza bu durum birçok kez geldi ve yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik ve puanlar kaybettik. Galatasaray yakaladığı fırsatları değerlendirdi ve galibiyete uzandı. Biz de üzgünüz” dedi.
“BEŞİKTAŞ’IN ŞAMPİYONLUK POTANSİYELİ VAR”
Bir basın mensubunun, ‘Sezon boyunca Beşiktaş’ta eksik olan şey neydi?’ sorusunu değerlendiren deneyimli teknik adam, “Galatasaray iki fırsat yakaladı ve gole gitmeyi başardılar. İkinci gol bizim üstün olduğumuz bir anda geldi. Sneijder’in olağanüstü bireysel kalitesi ve büyüsü diyebiliriz. Ben Sneijder’in Real Madrid’de, Hollanda Milli Takımı’nda 30-40 defa böyle goller attığını görme şansına sahip oldum. Üzerimizde şanssızlık var ama birçok defa başınıza geliyorsa konsantrasyon konusunda eksik var demektir. Beşiktaş’ın şampiyonluk potansiyeli var ama büyük maçlarda eksik konsantrasyon sorunu yaşadık” şeklinde konuştu.
“BÜTÜN SORUMLULUK BENİM”
Sezonun geneli için başarısızlığın sorumluluğunu üstüne aldığını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Ben bu işin bir parçasıyım ve bütün sorumluluğu alıyorum. Beşiktaş her sezona şampiyonluk hedefiyle giren bir ekip. Durum ne olursa olsun sorumlu benim” diye konuştu.
“ÖNÜMÜZDEKİ SEZON TAKIMIN BAŞINDA YER ALMAYACAĞIM”
"Gelecek sezon takımın başında yer alacak mısınız?" şeklindeki soruya ise Bilic, “Bunu bu şekilde duyurmak doğru ve adil değil. Bu kararı hepiniz biliyorsunuz. Tabi ki de önümüzdeki sezon Beşiktaş Teknik Direktörü olarak burada olmayacağım. Bu kadar zor koşullar içinde sezonun genelinde iyi bir performans gösterdik. Zor koşullar derken bunu bir bahane olarak söylemiyorum. Şampiyon olamadık ama iyi bir performans ortaya koyduk” diye konuştu.
"KIZGIN DEĞİLİM, ÜZGÜNÜM"
Takımın başında bulunduğu anlarda iyi anılar biriktirdiğini ifade eden Bilic, “Unutmamamız gerekir ki haftaya bir maçımız daha var. İki sezondur çıkardığımız işten gurur duyuyorum, iyi anılar biriktirdim. İki yıl boyunca elimden gelenin en iyisini vermeye çalıştım. Böyle bir kulüpte mutlak hedef şampiyon olmak ve bu hedefi başaramıyorsanız ‘elveda’ der ve ayrılırsınız. Birkaç hafta önceye kadar şampiyonluk yarışı içerisindeydik. Gurur duyacak anlar geçirdik. Kızdım değilim ancak üzgün olabilirim. Yönetimle toplantı yaptık ve bu karar duyurulmamışsa bir sebebi var, o da Galatasaray ile oynayacağımız maç. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün olmadı ancak günün birinde bunu başaracaklar" şeklinde konuştu.