2015 yıllı Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nca düzenlenen "Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yalova MTB CUP” organizasyonu, 24 Mayıs 2015 Pazar günü Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Kent Ormanı’nda yapılacak.
Kent Ormanı’nda yapılacak olan Salcano Yalova MTB Cup C2 kategorisindeki arazi sürüşü yarış parkurunda yarışmacılar aynı anda pedal basarak, yonca yaprağı formunda hazırlanmış parkurda tur sayısına göre yarışacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Altınova Belediyesi’nin iş birliği ile hazırlanan parkurda orman yolları, patikalardan ve toprak yollardan oluşan bir olimpik standartlarda bisikletçiler pedal çevirecek.
Yalova’nın önemli bir yarışa ev sahipliği yaptığını söyleyen Yalovalı milli bisikletçi Kamil Alev, "Uluslararası Bisiklet Federasyonu’nun olimpik kıstasta düzenlediği yarışmalarda ülke sıralaması, her bir ülkenin genel sıralamadaki en iyi üç sporcunun kazandıkları puanların toplamı ile hesaplanıyor. Olimpiyatların düzenlendiği tarihte yürüklükte olan olimpiyat yönetmenliği şartlarını yerine getiren sporcu ve ülkeler olimpiyat oyunlarına hak kazanma şansı elde ediyorlar. Altınova’da düzenlenecek olan uluslararası organizasyon sporcuların, 2016’da Brezilya’nın Rio şehrinde yapılacak olimpiyatlarda ülkelerini temsil etme hakkı için puan kazanacakları önemli bir yarışmadır” şeklinde konuştu.
Rio Olimpiyatlarına gitmenin yolu Yalova’dan geçecek diyen Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Metin Kaplan, “Uluslararası organizasyonlar, şehirler için uluslararası görünürlük, tanıtım, ekonomik-sosyal gelişim sağlayan bir araç olarak görülmelidir. Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan olimpiyatlara olan ilgi, her geçen gün daha da artmaktadır. Olimpiyat sürecinde kırılan rekorlar, yaşanan mücadeleler, yaşanan olaylar uzun süre gündemi meşgul etmiştir” dedi.