Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasına uygun olarak düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl 27. kez düzenlenecek. 26 Temmuz 2015 Pazar günü İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilecek olan dev yarışın seçmeleri ise başladı.
Yüzücü güvenliğinin ön planda tutulması nedeni ile her yıl TMOK Boğaziçi Organizasyon Komitesi tarafından belirlenen kısıtlı katılımcı sayısına, bu yıl da kayıt günü bitmeden ulaşıldı. Bu yıl, 2 bin 495 Türk yüzücü adayı ve 55 ülkeden başvuru yapan bin 139 yabancı aday olmak üzere toplam 3 bin 634 başvuru yapıldı.
“YABANCI TALEBİ YÜKSEK”
Yarışa katılmak için yeterlilik almak isteyen İzmir ve çevre illerden gelen 105 yüzücü adayı, İstanbul Boğazı’ndaki yarışa katılmak için İzmir Atatürk Yüzme Havuzu’nda 800 metre kulaç attı. Bu yıl yarışa bin 800 kişinin katılacağını söyleyen TMOK Boğaziçi Organizasyon Komitesi üyesi Nilüfer Sanvar, “1 Temmuz’da kesin listeler açıklanacak. Yabancı kotamız 2 hafta içerisinde doldu. İnanılmaz bir talep var. Her geçen gün yabancı isteği artıyor. Fransa’dan Adana’ya seçmelere katılıp geri dönen bile oldu” dedi.
14 Haziran’da Ankara’da son bulacak olan seçmelerde başarılı olan yüzücü adayları, efsanevi parkurda kıtalararası yüzme imkanı bulacak.