Altınordu ile Çamdibispor’un birlikte organize ettiği, 26 kulübün katılacağı İzmir Çocuk Futbolu Festivali bugün start alıyor. Turnuvanın en önemli özelliklerinden biri de maçlarda kırmızı kart yerine mavi kart kuralının uygulanacak olması.
Altınordu ile Çamdibispor’un birlikte organize ettiği 122 maçın oynanacağı İzmir Çocuk Futbolu Festivali, bugün oynanacak Çamdibispor - Genç Özgürspor ve Buca Gençlerbirilği - İzmirgücü maçlarıyla başlıyor.
26 TAKIM, 122 MAÇ
U10 ve U11 kategorisindeki turnuvaya, Semih Şentürk, Onur Recep Kıvrak, Çağdaş Atan gibi yıldızların yetiştiği yer olan İzmir’in Çamdibi semtinin yanı sıra İzmir’in diğer semtlerinden ve Manisa’dan ekipler katılacak. 26 ayrı kulübün mücadele edeceği ve bir ay sürecek 122 maçlık dev organizasyonda karşılaşmalar Çamdibi Altınyıldız Sahası’nda oynanacak.
“TOPRAK SAHALAR YAPALIM”
İzmir Çocuk Futbolu Festivali’nin Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, sokak futbolunun önemine dikkat çekerek, “Biz futbolu sokakta öğrendik. Belediye başkanlarımızdan her semte 20x30 metrelik toprak sahalar yapmalarını istiyorum. Bu çocuklar, çocukluklarını yaşasın. Düşe kalka futbol oynamayı öğrensinler. Oyun parklarının yanına sahalar yapalım” dedi.
KIRMIZI KART YOK
Bir ay boyunca çocukların toprak sahalarda mücadele edeceği turnuvanın en önemli özelliği ise oynanacak maçlarda kırmızı kart kuralının olmaması. Kırmızı kart yerine mavi kart kuralının geçerli olacağı turnuvada, minik futbolcular centilmenlik dışı hareket yaptıklarında mavi kartla cezalandırılacak. Maçın hakeminden mavi kart gören futbolcu, 2 dakika boyunca oyun dışı kalacak ve bu sürede takımına verdiği zararı görecek. Çift mavi kart gören oyuncu ise oyundan ihraç edilerek yerini takım arkadaşına bırakacak.