Gürkan DURAL/BURSA,()

Bursa Tek Pota Basketbol Ligi start aldı. Birbirinden zevkli ve renkli geçen müsabakalar seyircilerden tam not aldı. İlk hava atışını ise Turgay Erdem yaptı.

Basketbol şehri Bursa’nın coşkulu spor etkinliği olan Bursa Tek Pota Basketbol Ligi renkli bir organizasyonla başladı. Nilüfer’in Ataevler bölgesinde yer alan Barış Spor Salonu’nda gerçekleştirilen olan lige 18 takım katılıyor. 3 grupta oynanacak mücadelelerin Millet İttifakı Nilüfer Belediye Başkan adayı Turgay Erdem’in yaptığı hava atışıyla başladı. Erdem’in yanı sıra CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Tanaç ile Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı da olan meclis üyesi Atakan Çorbacı ile ilk gün maçlarında mücadele edecek olan takımlar ve destekçileri yer aldı.
KIRAN KIRANA MAÇLAR
Yaklaşık 8 hafta sürmesi planlanan Bursa Tek Pota Basketbol Ligi’nin ilk maçlarında Dopdolu Gıda,  B Takımı ile mücadele ederken, The Thunders, Chronicles II’la karşılaştı. Dopdolu Gıda rakibini 45-19’la geçerken, Chronicles II de çekişmeli bir mücadelenin sonunda The Thunders’a karşı 49-39’luk bir üstünlük sağladı. Gecenin ikinci maçlarında Paris İnşaat rakibi Grasshoppers Rangers’ı 60-54 mağlup etti. FS İlke, MSC’yi 41-26’lık skorla yendi.  Son karşılaşmalarda ise Bekiroğlu ETİ, kıran kırana geçen mücadelenin ardından Chronicles I’i 63-59’le geçmeyi başardı. İdenova da Turkcell’e karşı 44-33’lük bir üstünlük kurdu. Karşılaşmalar tribündeki seyircilerden tam not alırken, taraftarlar coşkuyla takımlarını destekledi.   İlk hafta mücadeleleri 18 Mart Pazartesi oynanacak maçlarla sona erecek.

FOTOĞRAFLI