Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bu yıl 341’ncisi tertiplenen Kabulbaba Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı iki yıl öncesinin Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban kazandı.
Mustafakemalpaşalıların güreşe doyduğu er meydanı, kıran kırana geçen mücadelelere sahne oldu. Binlerce güreşseverin coşkuyla izlediği müsabakalarda, 13 boyda 400 pehlivan er meydanına çıktı. Zorlu mücadelelerin yaşandığı 341.Tarihi ve Geleneksel Kabulbaba Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık altın madalyasının sahibi, büyük heyecanın yaşandığı final müsabakasında Fatih Koyuncu’yu yenen Antalyalı İsmail Balaban oldu. Boylarında ilk 4’e giren pehlivanlara da madalya ve para ödülü verildi.
Tarihi güreşlerin heyecanına ortak olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ata sporu yağlı güreşin her yıl artan bir ilgiyle takip edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurtulan, "Bize düşen görev bu tür organizasyonları yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Kabulbaba Yağlı Güreşleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen, bu heyecanı güreş severlere yaşatan tertip komitesine teşekkür ediyor, başta başpehlivanımız olmak üzere tüm güreşçilerimizi tebrik ediyorum” dedi.