Bursaspor’un eski başkanı İbrahim Yazıcı anısına vefat ettiği tarih olan 7 Mayıs’ta düzenlenecek olan kongrede yeşil-beyazlı kulübün başkanlığına Recep Bölükbaşı, Timur Noyan, Mesut Mestan, Cüneyt Özkan ve Murat Yanıklar aday oldu.
Bursaspor’da yaklaşılan kongrede başkan adayı olacak 5 isim başvurularını Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya’ya teslim etti. Mevcut başkan Recep Bölükbaşı’nın yanı sıra Timur Noyan, Mesut Mestan, Cüneyt Özkan ve Murat Yanıklar, Bursaspor başkanlığına talip olan üyeler oldu. Başkan Recep Bölükbaşı’nın adaylık başvurusunu teslim aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Değerli kardeşim Recep Bölükbaşı’nı kutlamak istiyorum. Nedenini sorarsanız Bursaspor’u öyle bir noktaya getirmiş ki bu kadar çok başkan adayının çıkmasını sağladı. Kendisini tebrik ediyorum. Bursaspor’un önündeki borçlar ödenmeyecek borçlar değil. Yeter ki gelecek olan başkanlar kulübü iyi yönetsinler. Bursaspor’a kim hayırlıysa o başkanın seçilmesini diliyorum. Tabii ki kararı genel kurul verecektir. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Şankaya, ayrıca adaylık başvurusunu avukatı yoluyla ileten Mesut Mestan için, “Ne yazık ki Mesut Mestan kardeşimiz buraya gelmedi. Kusura bakmayın ama hem Divan aşkanlığı’na hem de Bursaspor’a büyük saygısızlık olmuştur” ifadelerini kullandı.
“AVRUPA KUPALARINA OYNAYAN GÜÇLÜ BİR BURSASPOR VADEDİYORUZ”
Başkan adaylığını Divan Başkanlığı’na sunan başkan Recep Bölükbaşı ise, “Geçtiğimiz genel kurulda üyelerimizin teveccühleri ile göreve geldik ve 11 aydan beri gece gündüz çalıştık. Zor şartlarda göreve geldik. Üyelerimizin, basınımızın ve taraftarımızın desteği ile takımımız şu anda ligde 4.sırada, kupada ise yarı finalde mücadele ediyor. İnanıyorum ki Fenerbahçe ile oynayacağımız rövanş maçında takımımız iyi sonuç alarak finale kalacaktır. Geçtiğimiz günlerde Divan Kurulu toplantısında ve çıktığımız televizyon yayınlarında bugüne kadar neler yaptığımızı anlattık. Olağanüstü sıkıntılar varken bu işe soyunduk. Tarihimizde ilk kez bu dönem 6 futbolcumuzu birden A Milli Takım’a gönderdik. Tüm futbolcularımıza transfer teklifleri geliyor. Kurumsallaşma, tesisler anlamında yaptığımız çalışmaları anlattık. Bunların devamı gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde 7 yıl kadar yöneticilik yaptım. Bu dönemde bilgi ve birikimlerimizi aktardık. İnşallah bundan sonraki dönemde 3 yıl boyunca daha iyi transferler, daha iyi bir kurumsal yapı ve Avrupa kupalarına oynayan güçlü Bursaspor vaat ediyoruz. Adaylığım, kendime, aileme, sevdiklerime ve Bursaspor’a hayırlı olmasını diliyorum. Bize ve Bursaspor’a hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar 5 başkan adaylığı oldu. Bursaspor için çok kaliteli bir durum. Adayları da kutluyorum ve başarılar diliyorum. İnşallah sağduyulu, dostluğun ve Bursa’nın kazanacağı bir kongre diliyorum. Daha yapacağımız çalışmalar var. Özlenen Bursaspor’u yapmak arzusundayız. Bursaspor’u çok seven bir arkadaşınızım. İnşallah genel kurul bizlere yeniden teveccüh gösterirse onlara layık olacağımıza söz veriyorum. Bursaspor’umuz için hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.