Gürkan DURAL/BURSA,()

Altyapı oyuncularını parlatarak bu oyunculardan transferde önemli gelir elde eden Bursaspor'da 2 sezondur durgunluk yaşanıyor. Yeşil beyazlı ekip, son olarak Serdar Aziz ve Mehmet Zeki Çelik'ten gelir elde etti.

Bursaspor Kulübü, özellikle altyapısıyla ün salarken, yetiştirdiği pek çok oyuncu profesyonel liglerde görev alıyor. Özellikle geçtiğimiz sezon milli takımlara da en fazla oyuncu gönderen ekip unvanına sahip olan yeşil beyazlı kulüp, buna karşın son yıllarda altyapısından çıkardığı oyunculardan gelir elde etmekte zorlanıyor. Son olarak 2016/17 sezonunun transfer döneminde altyapıdan yetişen Serdar Aziz ve Mehmet Zeki Çelik’ten gelir elde eden Bursaspor Kulübü, son 2 sezonda ise altyapıdan yetiştirdiği isimlerden gelir elde edemedi.

4 OYUNCUDAN 14.3 MİLYON EURO KAZANILMIŞTI

2017/18 sezonunda transferden kazanç sağlayamayan Bursa temsilcilsi, geçtiğimiz sezon ise 8 milyon 9230 bin Euro’luk transfer geliri elde etmesine karşın; bunların hiçbiri, altyapı oyuncularından gelmedi. Söz konusu süreç içerisinde altyapıdan yetişen Furkan Soyalp takımdan ayrıldı. Bursaspor Kulübü, 2015/16 sezonunda ise altyapısından yetişen Ozan Tufan, Volkan Şen, Enes Ünal ve Batuhan Altıntaş’tan toplamda 14 milyon 300 bin Euro’luk bir gelir sağlamıştı.

2 SEZONLUK ARA

Bugün gelinen noktada ise Bursaspor Kulübü’nün önümüzdeki sezon yoluna Spor Toto 1’inci Lig’de devam etmesi nedeniyle transferde yeşil beyazlı oyuncular gözde haline geldi. Altyapı oyuncuları Okan Kocuk, Muhammed Şengezer, Ertuğrul Ersoy ve Kubilay Kanatsızkuş'un ismi birçok takımla anılırken, kongre sonrasında yeni yönetim bu oyuncular için yol haritası çizecek. Bu isimlerin transferinin gerçekleşmesi halinde ise Bursaspor Kulübü, 2 sezonluk aranın ardından altyapı oyuncularından gelir elde etme imkanı bulacak.