Onur ATIŞ - Gürkan DURAL / BURSA, ()

GÖZTEPE’DE JEROME VE SERDAR DÖNDÜ
SPOR Toto Süper Lig’de kümede kalma yolunda en önemli rakibi Bursaspor’la deplasmanda karşı karşıya gelen Göztepe’de sakatlıkları geçen kanat oyuncusu Serdar Gürler ve golcü Cameron Jerome on birde görev aldı. Sarı- kırmızılılarda geçen haftaki Demir Grup Sivasspor maçında kırmızı kart gören stoper Reis’in yokluğunda Teknik Direktör Tamer Tuna savunmanın göbeğinde Alpaslan’a şans verdi. Göz-Göz’de henüz iyileşemeyen Yasin, Traore, Hakan, Grillo, Ghilas ve Atakan ise Bursa’ya getirilmedi. Göztepe’de 2016-2017 sezonunda Süper Lig’e çıkan kadroda görev alan forvet Umut Nayir, Bursaspor formasıyla eksi takımına rakip oldu.
STAT TIKLIM TIKLIM
Bursaspor taraftarı, kritik Göztepe maçına yoğun ilgi gösterdi. Maç boyunca Bursa sokaklarında yeşil- beyaz formalarıyla şenlik havası yaşandı. Hafta içerisinde satışa sunulan biletlerin tamamı tükenirken, yeşil-beyazlı taraftarlar tribünlerdeki yerlerini aldı. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar sonucunda Bursaspor tribünlerinin büyük bir kısmı maça yeşil renkteki formalarıyla geldi. Bursaspor taraftarı, ısınmaya çıkan takımlarına ise büyük destek verirken, oyuncuları teker teker tribünlere çağırıp bağırlarına bastı. Tarihi günlerinden birini yaşayan Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda yaklaşık 40 bin kişi tribünleri doldurdu.
GÖZTEPELİLER YALNIZ BIRAKMADI
Göztepeli futbolseverler da Bursaspor’a deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Sabah saatlerinde İzmir’de otobüslerle yola çıkan sarı-kırmızılılar kendilerine ayrılan yeri doldurdu. İki takım taraftarı centilmenlik rüzgarları estirdi. Maçtan önce Bursa’nın çeşitli yerlerinde birlikte gezen Bursasporlu ve Göztepeliler stada da beraber geldi.
OTOBÜS KAZA YAPTI
Göztepeliler’i taşıyan bir otobüsün ise Bursa’ya giderken, Balıkesir’de kaza yaptığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre hiçbir taraftarın yaralanmadığı, otobüste sadece maddi hasarın meydana geldiği ifade edildi. Bursa emniyeti ise il sınırı girişinde Göztepeli taraftarları taşıyan otobüs, minibüs ve özel araçları durdurup detaylı arama gerçekleştirdi. 
BAKKAL’DAN TEK DEĞİŞİKLİK
Bursaspor’da Teknik Direktör Mesut Bakkal, son oynanan Antalyasapor mücadelesinden bir oyuncu değişikliği yaptı. Deneyimli çalıştırıcı, kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Umut Meraş’ın yerine Iasmin Latovlevici’ye ilk on birde şans verdi. Diafra Sakho, Antalyaspor karşısında olduğu gibi yedek soyunurken, ileri uçta ise Umut Nayir görevlendirildi. Bir süredir sakatlığı bulunan Tunay Torun da teknik ekibin kararıyla 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı.