Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Bursaspor ile İstanbul Başakşehir ligde 16. kez buluşacaklar.
Spor Toto Süper Lig’deki çıkışını sürdürmek isteyen iki ekip Bursaspor ve İstanbul Başakşehir, yarın saat 13.30’da Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta 16. kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne kadar oynanan 15 müsabakada Bursaspor 6, İstanbul Başakşehir 4 galibiyet elde etti. 5 mücadelede ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda rakibine 23 gol atmayı başarırken, İstanbul temsilcisi 17 golle karşılık verdi.
BURSASPOR 2012’DEN SONRA KAYIP
Bursaspor rakibi İstanbul Başakşehir karşısında en son 12 Mayıs 2012 tarihinde Pablo Martin Batalla’nın iki gol kaydettiği maçta 4-0’lık skorla galip gelebildi. Bu tarihten sonra oynanan 3 maçta İstanbul Başakşehir 2 galibiyet alırken 1 maç da beraberlikle sonuçlandı.
BURSASPOR EN SKORER TAKIM UNVANINI KORUYOR
Oynadığı futbolla rakiplerine kurduğu üstünlüğün yanı sıra geride kalan yıllardaki gol sıkıntılarını çözen Bursaspor, bu sezon rakip kalelere 52 gol atarak Spor Toto Süper Lig’in en çok gol kaydeden takımı oldu. İstanbul Başakşehir ise kalesinde gördüğü 19 gol ile 2014-2015 sezonunda en az gol yiyen takım oldu.
KAYBETMEYEN İKİ EKİP KARŞI KARŞIYA
Taraftar desteğini arkasına alarak başarılı sonuçlar alan Bursaspor geride kalan haftalarda evinde oynadığı son 11 maçta yenilgi yüzü görmedi. Buna karşılık Bursaspor’un 3 puan önünde bulunan İstanbul Başakşehir ise son 7 haftadır yenilgi yüzü görmedi. İstanbul temsilcisi bu istatistikle Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunun en uzun yenilmezlik serisini yakaladı. Ayrıca İstanbul Başakşehir’in bu maçta da kaybetmemesi durumunda kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisi de elde edilmiş olacak.
Bursaspor’un yarınki mücadeleye şu 11 ile çıkması bekleniyor:
"Harun Tekin, Aziz Eraltay, Serdar Aziz, Şamil Çinaz, Şener Özbayraklı, Ozan Tufan, Fernando Belluschi, Samuel Holmen, Filipe Josue, Volkan Şen, Jose Fernandao."