Bursaspor, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın onay vermesinin ardından Filipe Josue’nin bonservisini almak için Portekiz’in Porto kulübüyle görüşmelerde bulunacak.
Yeşil-beyazlı takım, bu sezon transferi bir an önce bitirerek yeni sezona iddialı bir giriş yapmak istiyor. Teknik direktörlüğe Ertuğrul Sağlam’ın getirilmesinin ardından çalışmalarına başlayan yeşil-beyazlı yönetimde 10 numara mevki için Batalla ve Josue ismi ön plana çıkıyor. Çin’in Beijing Gouan takımında forma giyen Battalla’yı kulübünün bırakmak istememesi üzerine yönetim Josue’nin üzerine yoğunlaştı. Sağlam’ın da onay vermesinin ardından Bursaspor yönetimi önümüzdeki günlerde Portekiz’e giderek Porto ile masaya oturacak. En son görüşmede Bursaspor Josue için 1,5 milyon Euro teklif ederken, Porto 2,5 milyon Euro istemişti. Geçtiğimiz sezon 39 lig maçında 9 gol atıp, 7 asist yapan yıldız futbolcu için yeşil-beyazlı yönetimin son çare olarak yeniden kiralama yoluna gitmesi bekleniyor.
STOPER ADAYI SIVOK
Öte yandan yeşil-beyazlı takımda stoper için de listenin ilk sırasında Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Tomas Sivok yer alıyor. Beşiktaş’ta görev yaptığı dönemde Sivok ile birlikte çalışan Sağlam, yönetimden Çek futbolcunun alınmasını istedi. Yeşil-beyazlı yönetimin de bu talep doğrultusunda Sivok ile masaya oturması bekleniyor.