Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Busenaz Sürmeneli Dünya Şampiyonu oldu.
Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından Tayvan’ın Taipei şehrinde düzenenlenen Dünya Şampiyonası’na 45 ülkeden gençler ve yıldızlarda toplam 446 sporcu katıldı. Türkiye’yi 75 kiloda gençler kategorisinde temsil eden milli boksör Busenaz Sürmeneli Çinli rakibi Lu Zhang’ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
Maç bitiminden sonra kısa bir açıklama yapan Sürmeneli, "Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyorum. İstiklal Marşımızı okutmak ve bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu tarif etmek çok zor. Bu başarımda en az benim kadar emeği olan federasyon başkanımız Eyüp Gözgeç’e ve antrenörlerime çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
6 MADALYA İLE DÖNÜYORLARa
Altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli’nin yanı sıra gençler kategorisinde final oynayan ancak Kuzey Koreli rakibi Gyong Un Won’a kaybeden Beyaza Saraçoğlu 46 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu. Yıldızlarda Türkiye’yi temsil eden milli sporcular; 50 kiloda Ayten Cümentor, 70 kiloda Elif Sıla Gündüz, 75 kiloda Sema Karakoyun ve +80 kiloda Nur Hilal Kandemir bronz madalyanın sahibi oldu.
Türkiye Boks Milli Takımı kazandığı 6 madalya ile şampiyonayı 45 ülkeden 4. sırada tamamlamış oldu.
GÖZGEÇ: "GELECEĞİMİZİN TEMELLERİ SAĞLAM BİR ZEMİNDE"
Dünya Şampiyonası’ndan madalyalarda dönen sporcuları tebrik eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Bugün biz geleceğimizin temellerinin ne kadar sağlam bir zeminde olduğunu ve yarınlarımızı doğru şekilde inşa ettiğimizi gördük. Bizleri gururlandıran, şanlı bayrağımızı göndere çektiren, İstiklal Marşımızı okutan Busenaz Sürmeneli başta olmak üzere madalya kazanan tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ederim” dedi.