Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası 14 Ocak’ta Ordu’da Recep Kara Spor Salonu’nda başlayacak.

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Güreş Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası 14-15 Ocak tarihlerinde Altınordu ilçesinde bulunan Recep Kara Spor Salonu’nda yapılacak. Cumartesi günü başlayacak olan Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası öncesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde düzenlenen toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç katıldı.

Aydın: “Olimpiyat sporcularımız Ordu’da mindere çıkacak”

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ordu’nun güreş konusunda çok başarılı bir il olduğunu söyledi. Yapılacak olan şampiyonanın Olimpiyatların ardından yapılan ilk ve en kapsamlı turnuva olduğunu dile getiren Aydın, “Ordu’da düzenlenecek olan şampiyona Olimpiyatlardan sonra yapılacak olan ilk müsabakalar. Olimpiyatlar da madalya alan millilerimiz ilk kez Ordu’da mindere çıkacak. İnşallah Ordu bu başlangıçla bize büyük bir şans getirir. Bu yıl içerisinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için Ordu’da yapacağımız bu şampiyona büyük önem taşıyor. Yaşar Doğu şampiyonasında da birinci olan sporcularımız Sırbistan’da ülkemizi temsil edecekler. Ben bu şampiyona da yarışacak 300’e yakın sporcumuza başarılar diliyorum” dedi.

“Kültürlerin buluşması olacak”

Şampiyonada 655. Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ile 190 kilodaki Asya Sumo Şampiyonu Almaz Ergeshov’un mücadelesinin kültürlerin buluşmasına vesile olacağını ifade eden Aydın, “Şampiyonada 655. Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ile Asya Sumo Şampiyonu Almaz Ergeshov’un mücadele etmesi iki kültürün birleşmesine sahne olacak. Bu iki şampiyon Cumartesi günü kapışacaklar. Recep Kara 190 kiloluk bir sumocu ile karşı karşıya gelecek. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Balkanlıoğlu: “Ordu bu tür turnuvalara daima hazır”

Tanıtım toplantısında konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şampiyonanın Ordu’da yapılacak olmasından dolayı büyük onur duyduklarını belirtti. Ordu’nun turizm alanında iddialı bir il olduğunu ve bu kapsamda spor turizmini de arttırmak istediklerini aktaran Balkanlıoğlu, “Ordu turizmde iddialı olan bir il. Bu kapsamda bu tür şampiyonaların Ordu’da yapılması çok önemli. Eskilerde güreşteki başarımız çok iyi değildi. Ama şimdilerde çok iyiyiz. Federasyon başkanımızı tebrik ediyorum. Bakanlığımızda güreşe çok önem vermeye başladı ve güreşte belli bir yere geldik. Ordu olarak bu tür organizasyonlar yapmaya her zaman hazırız. Burda derece alan sporcularımız inşallah dünya ve Avrupa şampiyonalarında derece alırlar. Bu vesile ile tüm Orduluları da seyir zevki yüksek olan bu müsabakaları izlemeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Şampiyonanın ev sahipliğini yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise toplantıda yaptığı konuşmada şampiyonanın Türkiye’ye ve Ordu’ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Ordu’nun her ay bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını ve bunu da en iyi şekilde gerçekleştirdiğini vurgulayan Yılmaz, şampiyona kapsamında gerçekleşecek olan müsabakalara tüm Orduluların katılım göstermesini istedi.

Madalyalı milli sporcular mindere çıkacak

Cumartesi günü başlayacak olan Büyük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nda olimpiyat madalyalı milli güreşçiler Taha Akgül, Selim Yaşar ve Soner Demirtaş, 5 ay aradan sonra ilk defa mindere çıkacak. Ordu’da düzenlenecek şampiyonada ayrıca 655. Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ile 190 kilodaki Asya Sumo Şampiyonu güreşçi gösteri maçı yapacak. Türkiye geneli tüm kulüplerin katılacağı Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda 57, 61, 65, 70, 74, 86, 97 ve 125 kilolarında 300’e yakın sporcu mindere çıkacak. Türkiye’nin en iyi güreşçilerinin belli olacağı şampiyonada derece elde eden güreşçiler milli takıma girme şansı elde edecek.