Geçirdiği by-pass ameliyatları ile 4 yıl içinde 5 damarı değişen ve doktorların "Sporu bırak" çağrılarına kulak asmayıp Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu olan 61 yaşındaki Halil Demirkıran, adeta ölüme meydan okuyarak, Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası’na hazırlanıyor.
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kendisine ait spor salonunda vücut geliştirme sporuyla uğraşan Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Halil Demirkıran, doktorlarına inat ölüme meydan okumaya devam ediyor. 4 yıl içinde geçirdiği by-pass ameliyatlarında 5 damarı değişen ve yaklaşık 2 ay evvel stent takılarak kalp damarı açılan Demirkıran, son ameliyatının hemen ardından antrenmanlara başlayıp, 18 öğrencisiyle birlikte Mersin’de yapılan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, Dünya Milli Takım Seçmeleri’ne katıldı. Demirkıran, kategorisinde finalist olurken, 16 öğrencisi Türkiye şampiyonluğu dahil farklı başarılar elde etti.
4 yıl önce katılacağı Türkiye ve Balkanlar şampiyonaları öncesi doktorların, “Sakın bu yarışmalara hazırlanma, yoksa ölürsün” diyerek engellemelerine kulak asmayarak çalışarak şampiyon olan Demirkıran, sporu bırakmadı. Demirkıran’a, son haftalardaki muayenelerinin ardından, doktorların, “Sağlık durumun iyiye gidiyor. Sporu bırakma” dediği öğrenildi. Vücut geliştirme sporu sayesinde sağlıklı kaldığını ve ömrünün uzadığını söyleyen Halil Demirkıran, meraklı olan herkesi bu sporu yapmaya davet etti. Demirkıran, Bandırma’da başkanlığını yürüttüğü spor kulübünün öğrencileriyle birlikte Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası’na katılacak. Spor salonunda öğrencileriyle birlikte ter döküp antrenmanlar yapan Demirkıran, ömrü oldukça bu sporu yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
KAZANDIĞI MADALYALAR GÖĞSÜNÜ KAPLADI
Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Halil Demirkıran, hayatı bolunca katıldığı çok sayıda müsabakada 30’un üzerinde madalya ve kupa kazanıp farklı başarılara imza atarak, vücut geliştirme sporuyla ilgilenen herkesi kendisine imrendirdi. Spor salonunun duvarlarını süsleyen madalyaları alarak boynuna takmak isteyen Demirkıran’a öğrencileri yardım etti. Uzun süren uğraşlar neticesinde boynuna asılan madalyalar, Demirkıran’ın tüm göğsünü kaplamaya yetti. Çok sayıda kupa ve madalyayı spor salonunun şeref köşesinde gören öğrenciler ve vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Hocalarının boynundaki madalyalar ve kendilerinin de emekleri olan kupalar ile hatıra fotoğrafı çektiren Bandırma Aikido Spor Kulübü’nün sporcuları, hocalarını kendilerine örnek aldıklarını söyledi.
KALP AMELİYATI OLDU VE 2 AY SONRA ŞAMPİYONAYA KATILDI
Demirkıran, “Ben bu sporun gönüllüsüyüm ve bu sporun aşığıyım. 2011 yılında by-pass oldum ve 5 damarım değişti. Doktorların bana, ‘Sporu bırak. Ölürsün’ dediği zamanlar, ben Türkiye şampiyonu oldum. En son bayramdan 3 gün önce stent takıldı ve damarım açıldı. Kalp kapağım onarıldı. Yaklaşık 2 ay sonra da Türkiye şampiyonasına katıldım ve final yarıştım. Şu anda da hala devam etmekteyim. Ömrümün, sağlığımın el verdiği müddetçe yarışmaya devam edeceğim. Sağlığım için yapmaya devam edeceğim. Ben bunu sağlığım için yapıyorum. Yaşadığım yer olan Bandırma için de yapıyorum. Çünkü burasının ekmeğini yiyorum. By-passlı, ameliyatlı bir insanın bu işi yapabileceğini ben gösterdim. Bunu herkes yapabilir ve aksine, daha çok sağlığına kavuşur. Bize sponsor olan Bandırma Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Doktorlar, ilk başta ‘Sakın yapma, ölürsün. Mümkün değil’ demişlerdi ama şu anda ise, ‘Hocam sakın bırakma, çünkü çok iyiye gidiyorsun’ diyorlar. Ben ömrümü uzatıyorum şu anda bu spor ile. Herkesin de yapmasını istiyorum. Bu salonda olsun yada olmasın fark etmez, ilgilenen herkese de yardım etmeye hazırım. Ben beslenme uzmanıyım ve bu işin gönüllüsüyüm. 61 yaşındayım ve bu sporu yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.