Aslen Rize'nin Derepazarı ilçesinden olan FİFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği ve Almanya’nın başkenti Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanan tarihi müsabakada İtalyan ekibini Rakitic, Suarez ve Neymar'ın golleriyle 3-1 mağlup eden Barcelona, kupayı müzesine götüren takım oldu. İtalyan ekibinin tek golü ise Morata’dan geldi.

CÜNEYT ÇAKIR NEYMAR’IN GOLÜNÜ İPTAL ETTİ
Gösterdiği yönetimle tüm otoritelereden tam not alan Cüneyt Çakır  Neymarı'n golünü iptal etti. Maçın 71. dakikasında Jordi Alba'nın sol kanattan yaptığı ortada Neymar'ın kafa vuruşu ağlarla buluştu. Büyük bir sevinç yaşayan Katalan ekibinin oyuncularının sevinci kısa sürdü. Hakem Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek’in uyarısıyla golü geçersiz saydı.

CÜNEYT ÇAKIR’DAN 3 SARI KART
Karşılaşmayı yöneten hakem Cüneyt Çakır, 3 kez sarı kartına başvurdu. İtalyan ekibinde Arturo Vidal ve Paul Pogba’ya sarı kartını gösteren Çakır, Barcelona’da ise 70. dakikada Luis Suarez’i sarı kartla cezalandırdı.

ÇAKIR TARİHE GEÇTİ
Mücadeleyi UEFA kulüp organizasyonları finalinde ilk kez bir Türk hakem yönetti. Cüneyt Çakır’ın düdük çaldığı karşılaşmada Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Mücadelenin dördüncü hakemi İsveç'ten Jonas Eriksson olurken, ilave yardımcı hakemliği ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek yaptı.