Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçının Galatasaray karşılaşmasından çok daha zor olacağını belirterek, "Çünkü Fenerbahçe çok ofansif, çok kuvvetli bir takım. Her an oyunun kaderini değiştirebilen bir takım" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Mersin İdmanyurdu, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki antrenmana ısınma koşusu ile başlayan kırmızı-lacivertli ekip, açma-germe hareketlerinin ardından dar alanda kısa pas çalışması yaptı. Takım, çift kale maçın ardından çalışmayı tamamladı.
Çalımbay, antrenman öncesi düzenlediği basın toplantısında, oynadıkları Galatasaray maçını değerlendirdi ve Fenerbahçe maçıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Galatasaray maçında sergilediklerin mücadeleden dolayı takımı ile gurur duyduğunu belirten Çalımbay, "Başından sonuna kadar hiçbir zaman oyundan kopmadıkları, mücadele ettikleri için hepsini tebrik ediyorum, gurur duyuyorum. Mağlup olsak bile taraftar da dahil bizler de dahil çok mutlu olduk. Çünkü hiçbir zaman oyundan kopmadık, hiçbir zaman ezilmedik. Mükemmel işler yaptık. Ama son paslarda maalesef başarısız olduk" diye konuştu.
"BAZEN HER ŞEY İSTEDİĞİNİZ GİBİ GİTMİYOR"
Ligin ikinci yarısında çoğu maçlarda inanılmaz şekilde goller kaçırdıklarına dikkat çeken Çalımbay, "Ama dediğim gibi herkes her şeyini ortaya koyuyor. Sadece benim üzüldüğüm şey sonuç. Bir de tabi ki hem kaçırdığımız hem de yediğimiz gollere üzüldüm. Çünkü kötü gol yiyoruz, iyi goller yemiyoruz. Ama takımın sezon başından buralara kadar gelmesi, iyi bir istikrar çizmesi sevindirici. Tabi ki bu daha da iyi olabilirdi. Bu maçları alarak başarı üstüne başarı koyabilirdik. Ama bazen her şey istediğiniz gibi olmuyor" şeklinde konuştu.
"TRANSFER YAPAMAMAMIZA RAĞMEN OLAĞANÜSTÜ PERFORMANS"
Transfer yapamamalarına rağmen ortaya koydukları performansın olağanüstü olduğunu savunan Çalımbay, "Tabi ki bazı arkadaşlarda düşüş olacak, takımda düşüş olacak. Baktığınız zaman bütün takımlarda düşüş var. Bu da ligin getirdiği yorgunluk, maçların yoğun olmasından kaynaklanıyor. Bize yakışan son 3 maçımızı kazanarak iyi bir yerde bitirmek. İnşallah onu da başaracağız. Galatasaray’a mağlup olduğumuz için çok üzüldük ama oynadığımız oyun bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.
"FENERBAHÇE MAÇINDA DEFANSİF AÇIDAN İYİ OLMAMIZ GEREKİYOR"
Fenerbahçe maçının, Galatasaray maçı gibi olmayacağını, Fenerbahçe takımının daha zor bir takım olduğunu ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:
"Fenerbahçe takımının hepsi ofansı çok kuvvetli olan bir takım, her an oyunun kaderini değiştirebilen bir takım. O nedenle bu maç Galatasaray maçı gibi olmayacak. Bu maçta defansif açıdan daha iyi olmamız gerekiyor. Eğer olamazsak bizim için büyük problem olur. Fenerbahçe ile oynadığımız maçlara baktığımızda yaptığımız basit, küçük hatalardan yediğimiz goller var. Fenerbahçe takımına o hataları yaparsanız affetmez. Onun için bizim bu maçta 90 dakika özellikle defansımızın çok iyi olması gerekiyor. Biz pozisyon buluruz, pozisyona gireriz ama defansif açıdan çok iyi konsantre olmamız gerekiyor. Ben takımıma inanıyorum, güveniyorum. Son 3 maçtan alabileceğimiz en yüksek puanları alıp ligi iyi bir yerde kapatmak istiyoruz. Hedefimiz ilk 10 içinde kalmak. Fenerbahçe maçında da galibiyeti düşünerek oynayacağız. Galatasaray maçında oynadığımız oyunun üzerine çıkabilirsek ve o maçta yaptığımız hataları yapmazsak, Fenerbahçe maçının bizim açımızdan iyi biteceğine inanıyorum."