Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 2-1’lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından, “Futbolcu arkadaşlarıma, ‘92. yılımızda bir galibiyet hediye edin bana’ dedim" şekliden konuştu.
Gençlerbirliği, sahasında Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Kulübün 92. Yıldönümünde böyle bir galibiyet almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Cavcav, “Bugün, kulübümüzün 92. Yıldönümü. Futbolcu arkadaşlarıma, ‘92. yılımızda bir galibiyet hediye edin bana’ dedim. Bütün futbolcularımızı canı gönülden kutluyorum. Gençlerbirliği, tarihinde her zaman başarılı olmuştur. 92 yıllık zaman dilimi içerisinde de Orhan Şeref Apak’lar, Hasan Polat’lar, Kemal Kaya’lar gibi çok değerli insanları yetiştirmiş bir kulübüz. Bana göre çok iyi bir mücadele oldu. Takımımız belki burada daha da farklı kazanabilirdi. 2-1’lik galibiyet, özellikle yaş günümüzde olması nedeniyle bizim için çok mana ifade eden bir galibiyet oldu. Fenerbahçe’ye geçmiş olsun diliyorum. Onlar da tabii çok iyi bir takım. Güçlü bir ekip ancak biz sahada oynadığımız futbolla Fenerbahçe’den daha üst düzeyde futbol oynadık. Bu bakımdan çok mutluyum” şeklinde konuştu.
“BENİM AMCAM VE KARDEŞİM GALATASARAY KULÜBÜNDE FUTBOL OYNAMIŞ İNSANLARDIR”
Galatasaraylı oluşundan bahseden Başkan Cavcav, “Ben daha önceden ‘Galatasaraylıyım’ diye beyanat verdim diye bazı basın mensubu arkadaşlarımız bunu yazdı. Ben niye Galatasaraylıyım? Bunu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Benim amcam ve kardeşim Galatasaray Kulübü’nde, o Turgay’lar, Kamil’ler, İsfendiyar’ların zamanında futbol oynamış insanlardır. Ben küçük yaştan beri futbol oynadım. Yaşım 80, 21 yaşında, 59 sene evvel bana 4 milyon lira Fenerbahçe ve Ankaragücü transfer teklif etti. Fakat rahmetli babam müsaade etmedi. Ben, o gün bugündür futbol seyreden bir insanım” diye konuştu.